Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Historie winkeltjes Middelstum zeer in trek.

De door de Historische Vereniging georganiseerde inloopdag over de winkeltjes uit vroegere tijden is zeer succesvol verlopen. De expositieruimte op Ewsum was volledig ingericht met oud winkelspul van Berend Poortinga en op de tafels lagen vele mooie vergrote foto’s van oude huizen en winkelpanden.

14122015inloopdag-1

Door de fotopresentatie kwamen erbij de bezoekers veel vragen naar voren zoals: waar stond dat pand wie woonde er en wat was zijn of haar beroep. Door de middenstandsfilm uit 1966 te vertonen bleven veel bezoekers meer dan een uur aan hun stoel gekluisterd, tijdens de voorstelling kwamen ook hier weer de verhalen uit vervlogen tijden naar voren. Een veel gestelde vraag die dag was: hoe is het met de verkoop van het boek “Knikkeren in spertijd”, dat door de Historische Vereniging is uitgegeven, daar werd dan volledig in de sfeer van die dag op geantwoord: ze gaan als broodjes over de toonbank.

14122015inloopdag-2

Enkele bezoekers hadden wat spul van huis meegenomen om dit aan de vereniging te schenken o.a. een oude liniaal van J. van der Beek, Heerenkleeding-Manufacturen en een oud doosje met aluin. De werkgroep “Winkeltjes in voormalig gemeente Middelstum” kan terug kijken op een succesvolle dag die heel veel informatie heeft opgeleverd en gaan door met het zoeken naar foto materiaal, verhalen en anekdotes over de vele winkeltjes die er waren te vinden in Middelstum, Huizinge, Westerwijtwerd en Toornwerd om dit later in boekvorm uit te brengen.

Bekijk hier het FOTOVERSLAG van de inloopdag op Ewsum.

Bron en foto’s Historische Vereniging (14 december 2015)