Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Voorjaarsprogramma SCRM 2016.

Theatervoorstelling: LEEF!
N.a.v. het boek van Laura Maaskant over haar leven met kanker.
LEEF! is een solovoorstelling die onverbloemd gaat over het leven met kanker, maar ook over leven in het nu en optimaal genieten. Actrice Jamie Grant, bekend van o.a. de tv-series Flikken Maastricht en In Therapie, speelt de rol van de twintigjarige ernstig zieke Laura Maaskant die besluit zichzelf niet te laten behandelen maar optimaal te genieten van de tijd die haar nog gegeven is. Maaskant schreef een boek over de inzichten die zij opdeed toen bij haar deze ongeneeslijke ziekte werd vastgesteld.
Regie: Benno Hoogveld, geschreven door: Marc Veerkamp

Datum: 13 februari 2016
Plaats: Vita Nova, Heerestraat 39, 9991 BE Middelstum
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 15 en jongeren t/m 18 jr. € 10,-
Meer info op www.cultureleraad-middelstum.nl

11122015Vita Nova Middelstum

Frank Westerman Vertelt over zijn werk.
Schrijver Frank Westerman (1964) is bekend van onder meer De graanrepubliek, De Stikvallei en Dier, bovendier. Hij werkte als correspondent voor de Volkskrant in voormalig Joegoslavië (1992-1994) en voor NRC Handelsblad vanuit standplaats Moskou (1997-2000). Over de val van Srebrenica in juli 1995 schreef hij samen met collega-journalist Bart Rijs Het Zwartste Scenario. Westerman: “In mijn boeken komt het thema maken en breken steeds terug. Het gaat vaak over de maakbaarheid van en het streven naar een betere samenleving en hoe dat kan omslaan in verwoesting op enorme schaal.”
Datum : 20 maart 2016
Plaats: Op ’t Houkje, Burchtstraat 23, 9991AA Middelstum
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 12,50 en jongeren t/m 18 jr. € 7,50
Meer info op; www.frankwesterman.nl en www.cultureleraad-middelstum.nl

Marjolein Meijers: Muziektheater 'Oud en Nieuw'
In ‘Oud en Nieuw’ borduurt Marjolein ‘Berini’ Meijers voort aan haar fraaie reeks muziektheaterprogramma’s vol onvervalste humor en nog echter levensleed, gegrepen uit de gebeurtenissen van alledag. ‘Oud en Nieuw’ zit boordevol nieuwe muziek en verhalen van vroeger en nu. Het zijn verhalen en liedteksten – ontleend aan eigen ervaringen met liefde en afscheid – die het publiek op het puntje van de stoel brengen. Marjolein Meijers wordt bij de aanstekelijke Ierse deunen, lazy cajun uit de moerassen van Louisiana en ontroerende Nederlandstalige liederen muzikaal ondersteund door Walter en Onno Kuipers. Marjolein zoals wij Marjolein kennen, altijd met een Rotterdamse tongval, een vette knipoog en recht uit het hart.
spel, liedteksten & muziek: Marjolein Meijers,

Datum : 16 april 2016
Plaats: ‘t Ol Schoultje, Torenstraat 1, 9992TZ Huizinge
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 12.50 en jongeren t/m 18 jr. € 7,50
Meer info op www.marjoleinmeijers.nl en www.cultureleraad-middelstum.nl

Koor en orkest Diletto Musicale ‘Retour Praag’ Mozart en Zelenka
Mozart en Zelenka – een vreemde combinatie? Nee! Praag was het walhalla voor nieuwe muziekstijlen in de achttiende eeuw. Hier boekte Zelenka (geboren 1679 vlak bij Praag) zijn eerste grote succes. Mozart op zijn beurt, kwam meerdere keren terug naar Praag om er zijn opera’s uit te voeren. De muziek van de nog steeds onbekende componist J.D. Zelenka is rijk, harmonisch interessant en contrapuntisch van zeer hoog niveau. Totaal eigen is zijn vooruitlopen op de ‘galante’ stijl al begin 18e eeuw. Om dat te laten horen wordt de combinatie met Mozart gemaakt. Het fluitconcert in G is zelden uitgevoerd op een traverso met barokorkest. Soliste hierbij is Emma Elkinson. Van Zelenka zijn de smeekbede ‘Litaniae Xaverianae’, serenade ‘Il Diamante’ en de Missa Omnium Sanctorum te horen. Geheel staat o.l.v. Pauline Kostense.

Datum: 24 april 2016
Plaats: Hippolytuskerk, Concordiaplein 1, 9991BB Middelstum
Aanvang: 15.30 uur
Entree: € 20, donateurs € 15 en jongeren t/m 16 jr € 7,50
Meer info op www.centrumvooroudemuziekendans.nl en www.cultureleraad-middelstum.nl

16052015HippolytuskerkMiddelstum

Trio Hans Kwakkernaat: Tribute to the swinging trio's: Oscar Peterson, Nat King Cole, Ray Brown
Hans Kwakkernaat (piano) behoort al jaren tot het beste wat Nederland op jazzgebied heeft te bieden. Hij speelde op alle belangrijke festivals met o.a. James Moody en Bob Mintzer. In 2012 bracht Kwakkernaat het succesvolle album Hello Oscar uit, een eerbetoon aan jazzlegende Oscar Peterson. Tijdens dit concert wordt er naast Peterson ook werk gespeeld van Nat King Cole en Ray Brown. In dit programma speelt Kwakkernaat samen met Joost Zoeteman (gitaar) en Hans Mantel (contrabas), bekend als presentator van radio en tv. Reken op een avond vol swingende jazz van de bovenste plank!

Datum: 10 juni 2016
Plaats: Borg Ewsum, Oosterburen 1,9991 NB Middelstum
Aanvang: 2015 uur
Entree: € 12,50 en jongeren t/m 18 jr. € 7,50
Meer info op www.hanskwakkernaat.nl en www.cultureleraad-middelstum.nl

Reserveren wordt aanbevolen: 0595-551604 of info@cultureleraad-middelstum.nl.

Bron: Culturele Raad Middelstum (11 december 2015)