Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Vernieuwde dorpsommetje Middelstum Rond.

Sinds vorige week is de vernieuwde route van het dorpsommetje Middelstum Rond, voor wandelaars weer goed te lezen op het informatiebord. Het infobord staat bij de ingang van het borgterrein Ewsum, dit is ook het vertrekpunt van het ommetje.

 01122015Dorpsommetje-1

Met het wisselen van dit informatiebord zijn ook de nieuwe folders van de route met achtergrondinformatie te verkrijgen bij de folder-display dat naast het info-bord staat, of in de theeschenkerij op Ewsum. Nieuw aan de route is dat wandelaars via het nieuwe hooghoutje over het Boterdiep naar molen de Hoop kunnen wandelen. Binnenkort zal de Gemeente Loppersum het wandelpad vanaf het hoogholtje naar de molen gaan inrichten zodat wandelaars zich veilig kunnen bewegen langs de Molenweg. Op de website www.wandelen.groningen.nl kunt u ook aansluiting vinden met andere ommetjes door de hele provincie Groningen.

01122015Dorpsommetje-2

Op de foto: van links naar rechts Wim Meijer, Hennie Toolsema, Jeanet Edelkoort.

Het ommetjes project is een samenwerking initiatief tussen Landschapsbeheer Groningen en Dorpswerkgroepen door de hele provincie, gestart in 2008, afgerond in 2015, mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Bron: Werkgroep Middelstum Rond (1 december 2015) foto toestel Wubbo Toolsema