Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Geslaagde actie Klim-op voor de vluchtelingen.

In de afgelopen weken is er door de leerlingen van basisschool de Klim-op via diverse acties aandacht besteed aan de vluchtelingenproblematiek. Vanuit het thema "Ben je dankbaar, deel je uit" werd gewerkt tijdens de lessen. Ook stond dit thema centraal tijdens de diensten op Dankdag in Middelstum en Kantens.

17112015Actie-Klim-Op-School

Vanuit de overkoepelende organisatie VGPONN (Vereniging voor Gereformeerd Primair Onderwijs noordoost-Nederland), Noorderbasis (gereformeerde scholenvereniging) en de Christenunie zijn er twee acties geweest. Op de scholen, maar ook tijdens de diensten op Dankdag kon men sokken, ondergoed en badslippers inleveren. Verder hebben de leerlingen van de Klim-op cake verkocht. De Indische cake en de boerencake konden op voorinschrijving worden besteld. Johan Tuitman van Plus Middelstum heeft de cakes geleverd én geholpen door middel van sponsoring!

Grote dank voor alle ingebrachte goederen die afgelopen dinsdag aan het Rode Kruis en het COA zijn overhandigd. Via de Welkom Winkel van het Rode Kruis in Groningen gaan deze goederen hun bestemming wel vinden. Daarnaast ook een fantastisch financieel resultaat dankzij de verkoop van de cake! Het geld van de Klim-op wordt komende week overhandigd aan de coördinator in Noordhorn.

Bron & foto: Aniëla Sirks (17 november 2015)