Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

v.v. Middelstum verliest uit bij SGV.

Middelstum is er niet in geslaagd om punten mee te nemen uit Schildwolde afgelopen zaterdag. Op Sportpark Onder de Juffer in Schildwolde moesten de blauwhemden hun meerdere erkennen in thuisploeg SGV. Opnieuw liep de equipe van Jan Jaap Zijlstra (zoals al zovele keren dit seizoen) tegen een 3-2 nederlaag aan.

16112015JanJaapZijlstra

Opnieuw liep de equipe van Jan Jaap Zijlstra tegen een nederlaag aan.

In de 2e minuut viel het eerste doelpunt van de wedstrijd al te noteren. Robert Kluppel deed aan de linker kant het voorbereidende werk. Het was Junior Fanny Cisse die prima meegelopen was en met een bekeken schot doelman Yoran Mus kansloos liet 1-0. Een mooie opsteker voor de mannen van trainer René Hulsebos al zo vroeg in de wedstrijd. Direct na dit openingsdoelpunt probeerde Middelstum tegen scoren maar na een scrimmage voor het doel van SGV verdween de bal naast doel.

Na een stormachtige beginfase kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en bleek dat beide teams best aardig kunnen voetballen. Bij ploegen kregen wat kansjes, Thijs Hoeksema probeerde het met een afstandsschot maar zag zijn inzet hoog over het vijandelijk doel vliegen. Niet veel later schoot Jos Hoeksema uit een vrije trap op de rand van de zestien hard tegen de kruising boven doelman Yoran Mus en kwam Middelstum goed weg. Niet veel later in de 27e minuut scoorde Ivan Milkovic namens Middelstum de gelijkmaker. Milkovic liet met een beheerst schot doelman Dijk van SGV kansloos 1-1. De ploeg van Zijlstra kon echter niet lang genieten van de gelijkmaker want 2 minuten later scoorde Kluppel namens SGV de 2-1. Met een geplaatst schot liet hij Yoran Mus onder de lat bij Middelstum kansloos.

In de laatste 10 minuten voor de pauze profiteerde Middelstum goed van fouten die gemaakt werden in de organisatie bij de thuisploeg. Middelstum voetbalde in deze fase erg goed en een doelpunt voor de bezoekers kon bijna niet uitblijven. Als eerste miste Reint Kugel uit een voorzet van Thijs Hoeksema op een haar naar de bal voor het doel van doelman Dijk. Niet veel later is het dan toch raak en scoort Benjamin Lochtenberg namens Middelstum de 2-2. Het schot uit de tweede lijn wordt door een verdediger van SGV licht getocheerd waardoor de bal onhoudbaar is voor doelman Vicent Dijk. Het was voor de thuisploeg extra zuur omdat dit op slag van rust gebeurde. Met een gelijke stand op het scorebord werd door beide ploegen de kleedkamers opgezocht.

16112015-IvanMilkovic

Ook tegen SGV scoorde Ivan Milkovic opnieuw een doelpunt voor Middelstum (foto toestel Archief)

Ook na de theepauze begon SGV gretig aan de wedstrijd en kreeg al vroeg in het tweede bedrijf een aantal kansjes waaruit echter geen gevaarlijke situaties ontstonden voor de bezoekers uit Middelstum. Gaandeweg de tweede helft kreeg Middelstum weer wat meer controle op de wedstrijd. Ivan Milkovic kreeg namens Middelstum nog de beste kans na de theepauze maar vond de goed keepende Vincent Dijk op zijn weg.
In de 65e minuut komt thuisploeg SGV opnieuw op voorsprong. Arjan Slager speelt zich prima vrij aan de linker kant van het veld en met een afgemeten voorzet komt de bal voor het Middelstum doel, de altijd slimme Jos Hoeksema springt precies op de tijd en prikt de bal in het Middelstum doel achter doelman Yoran Mus tegen de touwen 3-2. Middelstum probeerde het daarna nog wel maar thuisploeg SGV gaf niets meer weg waardoor er na 90 minuten voor de 4e keer dit seizoen een 3-2 nederlaag kon worden bijgeschreven voor Middelstum.

Komende zaterdag is Middelstum vrij. Een week later op 28 november komt VVS uit Oostwold op bezoek in Middelstum. De wedstrijd begint dan zoals gebruikelijk is om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg.

SGV-Middelstum 3-2 (2-2): 2. Junior Fanny Cisse 1-0, 27. Milkovic 1-1, 29. Kluppel 2-1, 42. Lochtenberg 2-2, 65. Hoeksema 3-2.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (16 november 2015) foto toestel Archief