Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Nationale Natuurwerkdag in Middelstum.

Een geslaagde dag waarin veel vrijwilligers hebben kunnen genieten van de natuur. Eerst koffie en overleg en daarna met elkaar naar het bos. Zowel bij bos Boerdam/Fraamklap als in het bos bij Ewsum is het snipperpad terug gesnoeid. Beide snipperpaden zijn onderdeel van het dorpsommetje Middelstum Rond.

11112015Natuurwerkdag-1

Een aantal bomen zijn gezaagd , wilgen gesnoeid, open plekken gecreĆ«erd, takkenrillen aangelegd zodat beesten rustig tussen het groen en de struiken kunnen bivakkeren. Opeens wipt/loopt er een kleine pad voor je voeten. Dan zie je een elfenbankje.

11112015Natuurwerkdag-2

De bossen worden steeds gevarieerder . Dat merk je in het voorjaar wanneer je door het bos loopt aan de vogelgeluiden. Tussen de middag stond er voor allen in de gezellige Theeschenkerij snert klaar. Dat liet zich goed smaken. Daarna nog een uurtje werken.

11112015Natuurwerkdag-3

Het weer werkte mee, zaten we binnen regende het en 's middags na de werkzaamheden bleef het ook niet droog. Misschien hebt u ook zin om volgend jaar mee te doen. Landschapsbeheer Nederland organiseert het altijd op de eerste zaterdag in november. Stichting Dorpsbelangen neemt in Middelstum het voortouw.

11112015Natuurwerkdag-4

Bron & foto's: Dorpsbelangen Middelstum (11 november 2015)