Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Middelstum heeft zijn eigen Sinterklaasjournaal.
Heel Middelstum gaat op zoek naar de staf van Sinterklaas!

Vanaf maandagavond 16 november 18.00 uur wordt er iedere avond een Sinterklaasjournaal uitgezonden op www.middelstum-info.nl. Nee hier geen discussies over het uiterlijk van zwarte piet of dat soort zaken maar gewoon leuke en spannende ontwikkelingen over de ontvreemde staf van sinterklaas.

09112015Sinterklaasjournaal

Regisseur en cameraman Jaap van der Laan; " Wij willen er weer een echt ouderwets kinderfeest van maken met een spannende verhaallijn. Kinderen moeten weer met spanning uitkijken naar de aankomst van de Sint op zaterdag 21 november"

Het is de tweede keer dat deze dorpssite van de voormalig gemeente Middelstum een eigen sinterklaasjournaal maakt. De eerste editie (2013) werd erg goed bekeken en is zelfs vorig jaar succesvol herhaald. "We zijn het nu aan onze stand verplicht om een nieuw journaal te maken" zegt van der Laan. Het is een leuk verhaal met ook wel een boodschap. Sint maakt zich zorgen over de vele dorpen die alleen maar krimpen Hoe zit dat in Middelstum, zijn daar nog wel genoeg winkels om zijn inkopen te doen?

Alle kinderen worden actief bij de intocht betrokken. Omdat sint zijn bril verloren is wordt er een oproep gedaan: Maak allemaal een mooie vlag met een grote M (van Middelstum) er op. Sint vaart het haventje dan zeker niet voorbij.

Uiteraard zijn er dankzij een aantal winkels weer schitterende prijzen voor de drie mooiste vlaggen.

Bron: Team Middelstum-info (9 november 2015) foto toestel Bob van Dijk