Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Ik ga over de schade niet over het gas.
Druk bezochte avond in Loppersum.

We weten niet of voorganger Lodewijk van Weerden van de Waardevol Leven gemeente in Loppersum aanwezig was bij de presentatie van Nationaal coördinator Hans Alders. Mocht hij er zijn geweest dan heeft hij (zeer enthousiaste voorganger) vast ook met verbazing gekeken naar de makkelijke manier waarop Hans Alders zijn plannen aan de een goed gevulde kerkzaal presenteerde.

05112015Alders-1

 

Zwaaiend, wandelend en breed met zijn armen gebarend bracht hij een boodschap die een groot aantal aanwezigen toch enige hoop en vertrouwen gaf na jarenlang ellende en onzekerheid. Op eind van zijn betoog kreeg hij zelfs een applaus en dat gebeurt niet vaak op bijeenkomsten waar over bevingen gesproken wordt.

Maar er was ook genoeg kritiek en cynisme. Een bekende Groninger actievoerster (wonende in een schippershuisje in de stad) overhandigde Hans Alders zelfs de sleutels van haar schippers huisje omdat ze ontevreden was met de oplossingen die geboden werden. De persfotograven rukten massaal uit om dit op de gevoelige plaat vast te leggen

05112015Alders-2

Ook werd er volop gespeculeerd over de schoorstenen die om oneerlijke wijze vervangen moesten worden. " Ik heb bewijzen dat hier onder gesjoemeld wordt en zal u die aanbieden" vertelde een actievoerder vol overtuiging. Hans ging hier wijselijk genoeg niet verder op in.

Jan Dales uit Loppersum vatte het betoog van Alders weer geweldig samen: "Complimenten voor uw spreken in het openbaar. Ik heb u van alles horen zeggen, geweldige plannen waarvan we allemaal nog moeten zien of het doorgaat. (2e kamer beslist hier 17 december over). Maar u heeft het helemaal niet over de veroorzaker van al die schade en scheuren gehad en dat is toch noig steeds het pompen van gas?"

05112015Alders-3

Hans Alders zijn reactie: " Ik ga over de schade en het herstel, ik ga niet over het gas"

Er was bijzonder veel politie in uniform en burger aanwezig maar de avond verliep gemoedelijk. Iedereen die dat wilde kreeg de gelegenheid om vragen te stellen en voor iedereen was er volop koffie, thee en op het einde zelfs een glaasje fris.

Onze fotograaf was aanwezig in Loppersum en maakte een FOTOVERSLAG van deze avond.

Bron: Team Middelstum-info (5 november 2015) foto toestel Jannes Klaassen