Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Talenten Klimaatgroep°Stars niet langs Duitse TV Oyten.

Klimaatgroep°Stars had het afgelopen zaterdag moeilijk in het Duitse Oyten, onder de rook van Bremen, in de 1e ronde van de Europese Inter Cup competitie. Het team van coach Gert Stulp kon niet over Colin Rengers beschikken die de finale van de B-meerkampen had gehaald en een dag later mocht strijden om de A-status als hij het B-toernooi winnend zou afsluiten. De missie van Rengers slaagde niet en dat gold ook voor Klimaatgroep°Stars tegen Tischtennis Verein Oyten.

27102015Klimaatgroepstars

Jan Tammenga in zijn partij tegen Marco Gluza (foto © Ivo Lint, TTV Midstars)

De Duitsers die uitkomen in de verbantsliga, het vijfde niveau in Duitsland, waren met 4-3 te sterk. Het gemis van Rengers werd opgevangen door Shuohan Men op te stellen en de zestienjarige speelster van Klimaatgroep°Stars had het zwaar tegen haar mannelijke opponenten. Zowel tegen Rico Buchholz als tegen Peter Igel moest Shuohan Men een 3-0 nederlaag incasseren. Tegen Igel was dat geen schande die in de 2e Bundesliga heeft gespeeld. Dat Tammenga van Buchholz verloor was wel een verrassing ook omdat het de zevende wedstrijd van de avond betrof en na een 3-3 tussenstand, Tammenga en Wils wonnen beiden van Marco Gluza en pakte samen het dubbelspel, de wedstrijd gewonnen moest worden om de hoofdronde van het toernooi te halen. Tammenga won de tweede game maar moest zich in de overige games steeds met het kleinste verschil gewonnen geven.

Door deze nederlaag zal Klimaatgroep°Stars wederom in het troosttoernooi zijn opwachting maken waar vorig jaar de halve finale werd bereikt.

Bron: TTV Midstars (27 oktober 2015)