Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Historische dagen in het Hippolytushoes.

Afgelopen vrijdag en zaterdag stond het Hippolytushoes in het teken van vroegere tijden. Op de vrijdagmiddag werd de sfeer bepaald door in oude kleren gestoken vrijwilligers, grootmoederstijd herleefde en menig ouder kon zich nog heel goed herinneren dat hun ouders in deze kledij over straat gingen.

19102015HistorischedagenHiphoes-1

Hilarisch was het moment dat men in ondergoed en nachtkleding de zaal binnen kwam, de oudjes zaten met tranen in de ogen van het lachen en herkenden zich wel in deze kledij. Zaterdag middag was de grote zaal omgetoverd tot een oude kruidenierswinkel met spullen die vroeger in de winkels werden verkocht, zoals de toen bekende merken van o.a. Dato, Skip, zakkie blauw,Douwe Egberts, Lexington en uiteraard de overbekende sunlight. Al deze materialen, uit de privĂ© verzameling van Berend Poortinga, waren uitgestald en alleen daarover wisten de oudjes veel te vertellen. Nadat de koffie met koek was geserveerd kon men genieten van een film uit 1966 over de toen nog zeer bedrijvige middenstand van Middelstum met zijn vele winkels, bedrijven en fabrieken.

19102015HistorischedagenHiphoes-2

Langs de wand waren foto's van oude winkelpanden uit Middelstum neergehangen en de verhalen die daarbij los kwamen daar kun je een boek over schrijven. Een werkgroep vanuit de Historische Vereniging is daar reeds een jaar mee bezig, zij willen graag in contact komen met mensen die fotomateriaal willen uitlenen, en verhalen en anekdotes kunnen vertellen.

19102015HistorischedagenHiphoes-3

Dit moeten we vaker doen werd geopperd die middag, dit gaat dan ook zeker gebeuren. De eerst volgende gelegenheid daartoe is op 12 december op Ewsum, dan is de jaarlijkse inloopdag van de Historische Vereniging en ook hier zal weer veel winkelmateriaal te zien zijn. Binnenkort meer hierover op Middelstum-Info.

Van deze dagen in het Hippolytushoes is een FOTOVERSLAG gemaakt.

Bron en foto's: Astrid Blaauwwiekel en Historische vereniging (19 oktober 2015)