Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Concert KAMV Amersfoort en Concordia Middelstum.

De malletband van de muziekvereniging KAMV uit Amersfoort onder leiding Wibrand van Norel en de malletband Concordia uit Middelstum onder leiding van Richard Gerringa geven op zaterdag 24 oktober een gezamenlijk concert. De malletband van KAMV is dit weekend in het noorden voor een studie weekend. Zij maken gebruik van de repetitiezaal van concordia.

16102015ConcordiaKampioen

KAMV is begonnen met de voorbereiding voor het Wereld Muziek Concours welke gehouden wordt in 2017 te Kerkrade. Van dit programma zullen ze tijdens het concert nog niets kunnen laten horen. Wel laat de Amersfoortse malletband muziekstukken horen van een eerder uitgevoerd thema Down Under. Hierin wordt muziek uit Nieuw Zeeland en Australië gespeeld. De malletband van Concordia speelt gevarieerd programma met o.a. filmmuziek. Ook zal de jeugdmalletband van Concordia hun steentje bijdragen aan dit concert. De jeugd van Concordia speelt nog één keer het stuk Liberty gecomponeerd door de Middelstumer Henk Smit. Dit stuk heeft Smit geschreven voor het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap (ONSK) van 2015. Hiermee is de jeugd van Middelstum Nederlands kampioen geworden in de basis klasse.

Na dit concert gaat de jeugd van Concordia zich voor bereiden op het ONSK 2016 om de titel te verdedigen. Kortom het belooft zaterdagavond 24 oktober een zeer gevarieerd en vooral muzikale avond te worden. Het concert wordt gehouden in de bovenzaal van Vita Nova en begint om 20.00 uur. De entree is gratis.

Bron: Muziekvereniging Concordia (16 oktober 2015) foto toestel Archief