Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Hippolytuskerk decor voor kerstfilm.

De Hippolytuskerk in Middelstum is dit jaar filmlocatie voor een speciale kerstfilm. Het gaat om een kerstverhaal met muzikale omlijsting. De film wordt uitgebracht door stichting de Luisterpost|Bralectah (LPB). Maandagavond 19 oktober starten de opnames.

15102015Hippolytuskerk

Er is voor de Hippolytuskerk gekozen omdat deze op een mooie rustige plaats staat en een rustige symmetrische uitstraling heeft, terwijl er wel van alles te zien is. De kleurstelling contrasteert heel mooi bij de muzikanten en verteller in de kerk. Het is een uniek concept: de verteller wordt omlijst met filmmuziek in kerststijl. Zowel de verteller als de muzikanten worden in de Hippolytuskerk in beeld gebracht.

15102015Hippolytuskerk-2

De verteller vertelt het kerstverhaal op een toegankelijke manier. Hij wordt van heel dichtbij gefilmd alsof hij recht voor je zit. Hij zit op een oor fauteuil in barokstijl omringd door kaarsen op zilveren armaturen.
Het verhaal wordt ondersteund en afgewisseld door filmische kerstmuziek (piano, cello en fluit). De muzikanten spelen in de kerk te midden van 50 branden kaarsen. Het kwaliteitsniveau is uniek in relatie met het budget en uiteindelijke kostprijs van het product. De kerstfilm is bedoeld om een ander te verrassen in de donkere dagen rondom kerst.

Bron: Luisterpost.nl (15 oktober 2015) foto toestel Archief