Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Bewoners de Zijlen blij met personenbus.

Regelmatig was het een onderwerp van gesprek. Bewoners van De Zijlen in Middelstum vroegen vaak wanneer de nieuwe personenbus zou komen. Iedere bewoner had zo wel zijn of haar eigen wensen, vooral over de kleur. Uiteindelijk is het een stoere groene geworden.

 14102015Personenbus-1

De personenbus is voor de bewoners van Fraamborg en de Hamsterborg erg belangrijk. Bijvoorbeeld voor het dagelijks vervoer naar de dagbesteding, bezoek aan het ziekenhuis of gezellige uitstapjes. Op dinsdag 13 oktober jl werd de sleutel van de nieuwe personenbus onder toeziend oog van de bewoners en begeleiding de seutel overhandigd. Siemen Berg, locatiehoofd van De Zijlen in Middelstum naam de sleutel van de heer Jager van het gelijknamige Middelstumer garagebedrijf in ontvangst.

14102015Personenbus-2

Er bestond bij De Zijlen al langer de wens om een andere personenbus aan te schaffen, de oude had namelijk zijn beste tijd gehad. Helaas ontbrak de financiele ruimte hiervoor. Bewoners en begeleiders waren daarom erg blij met de bijdragen van de Middelstumer bevolking. Zo schonk een delegatie van "het leukste dorp van Groningen" een bedrag van € 2200,-  wat erg welkom was, en deed Stichting Stem daar nog eens een leuk bedrag bij uit de verkoop van kringloopwinkel Koor€Rinkel.

14102015Personenbus-3

 

Door deze schenkingen is het gelukt om een andere personenbus te kopen. De Zijlen hoopt hiermee nog jaren vooruit te kunnen.

Bron: De Zijlen/Team Middelstum-info (14 oktober 2015) foto toestel Janneke van der Laan