Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

We zijn er klaar voor.
Een mooie activiteit voor iedereen.

Zondag 11 oktober komt de beroemde Zandkunstenaar Gert van de Vijver naar Middelstum. Regelmatig is deze bijzondere artiest op de televisie te zien. Hij is zelfs onlangs genomineerd voor de internationale Emmy Kids Award en dit is een zeer precieuze prijs. Zo vlak voor het optreden ging Middelstum-info met de organisatoren (Tria vd Valk en Margreet Sybenga) in gesprek.

06102015Zandkunstenaar-1

Hoe kwamen jullie erbij om deze activiteit te organiseren?

Het was eigenlijk een spontaan idee. We hadden hem al een aantal keren op TV gezien en vorig jaar trad hij op in Winsum met het muziekkorps. We dachten toen: Die halen we naar Middelstum onder het motto: "Een mooie activiteit voor het hele dorp "

Krijgen jullie veel reacties?

We krijgen enorm veel reacties, ook uit omliggende dorpen. Iedereen is positief. Veel mensen willen komen met hun hele gezin.

Verwachten jullie veel mensen?

Stiekem wel natuurlijk. Ja getallen durven we eigenlijk niet te noemen want dat staat zo raar als het afwijkt. Maar 't wordt vast wel lekker vol hopen we... ( je mag geen getallen noemen hoor..)

Moet er nog veel gebeuren?

Dat valt eigenlijk wel mee. De kerk moet nog afgeplakt (donker gemaakt) worden. Dat doen we zondagmorgen met een man of zes.

De entree is gratis, hoe is dat nu mogelijk?

Nee niemand hoeft iets te betalen, iedereen moet er naar toe kunnen. Er is zelfs geen collecte. We zijn super blij met een aantal goede sponsoren. We noemen ze hier in willekeurige volgorde.

Stichting Stem
De NAM
Stichting Dorpsbelangen Middelstum
Het SNS fonds

En we mogen gratis gebruik maken van de Hoeksteen Kerk.

06102015Zandkunstenaar-2

Zijn er nog meer activiteiten tijdens de voorstelling?

Ja zeker, alle kinderen van de basisscholen zijn uitgenodigd. Ze zingen samen 2 liederen. Op de scholen zijn ze nu al druk aan het oefenden. Dat moet natuurlijk geweldig worden. Als iedereen komt zijn dat ongeveer 300 kinderen. Wat een vrolijkheid moet dit worden.

Ook is er een ad hoc koor opgericht. Ook dit koor gaat tijdens de dienst zingen. Maar hoe dat gaat is nog een verrassing.

Hebben jullie er zin in?

Zeker hebben we er zin in. Het moet echt een hele mooie middag worden voor iedereen uit Middelstum e.o. Voor 't hele dorp zeg maar. En natuurlijk is het mooi dat het in de kerk georganiseerd wordt, maar daar staat dit los van. Het is echt voor iedereen.

Middelstum info was tijdens de laatste repetitieavond van het ad hoc koor aanwezig en maakte de volgende FOTOREPORTAGE.

Bron: Team Middelstum-info (6 oktober 2015) foto toestel Jannes Klaassen