Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

De Breiwichter van het Hippolytushoes.

Na de zomer zijn we gestart met een brei en haak groep. De Breiwichter heel toepasselijk genaamd. 1x per week gaan we op de dinsdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur gezamenlijk breien en haken. We doen dit voor een goed doel DroomSter. En inmiddels zijn we een groep van tussen de 15 en 20 wichter

28092015Breiwichter-1

DroomSter staat voor warmte en zorgen, voor jong en oud / groot en klein. Iedereen Droomt ervan om gezond te zijn, zeker als je ernstig ziek bent. Echter moeten we ook mensen missen aan verschrikkelijke ziektes waardoor ze een Sterretje worden. Voor kinderen van ouders die Dromen of een Sterretje zijn is dit erg moeilijk en die zouden hun zorgen kwijt kunnen in een zorgen vriendje, om hun zo een hart onder de riem te steken.

28092015Breiwichter-2

Anderen willen meer warmte en dan is een deken de ideale uitkomst. Of je nu jong of oud, groot of klein bent iedereen heeft warmte en zorg nodig. Tevens heeft ieder mens het wel eens moeilijk en willen wij een ieder met een gegronde reden een beetje warmte schenken d.m.v. een zorgenvriendje of deken.

Wilt u mee helpen met haken of breien dan zijn er de volgende regels:
- Garen moet acryl of katoen zijn i.v.m. eventuele allergische reacties.
- Lapjes moeten 20 cm bij 20 cm zijn of 15 cm bij 15 cm, anders wordt het lastig in elkaar zetten.

28092015Breiwichter-3

De Lapjes kunt u op dinsdagmiddag inleveren bij Hippolytushoes, maar wat we nog leuker vinden als u met ons mee komt breien en haken op de dinsdagmiddag. Om alle lapjes te kunnen breien en haken hebben we ook garen nodig dus heeft u nog ergens een restje acryl of katoen garen dan zijn wij daar erg blij mee.

Tot ziens bij de Breiwichter.

Bron & Foto's: De Breiwichter (28 september 2015)