Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Streekderby eindigt in nipte winst voor de Drenten.

Het noorden heeft er even op moeten wachten: een heuse streekderby op het hoogste niveau van de landelijke tafeltenniscompetitie. Eredivisie debutant Klimaatgroep°Stars uit Middelstum trad afgelopen zaterdag na ruim 16 jaar (toen nog onder de naam Ankerstars) opnieuw aan tegen aartsrivaal Itass DTK'70 uit Klazienaveen.

De wedstrijd van een week eerder tegen Wijzenbeek Westa bracht 3 belangrijke punten mee naar Middelstum. De honger op een goed resultaat was dan ook groot bij de hoofdmacht van Klimaatgroep°Stars.
Itass DTK '70 heeft in de breedte een zeer sterk en ervaren team met mannen zoals Barry Wijers, Bas Hergelink en Michel de Boer. Juist de twee laatstgenoemden waren afgelopen zaterdag 28 september afwezig in Middelstum. De club uit Klazienaveen moest noodgedwongen aantreden met invaller Paul Sterken die normaal gesproken uitkomt in de Noordelijke 1ste divisie. Maar met ex-FVT'ers Barry Weijers en Patrick Oey binnen de gelederen kon het gemis van Michel de Boer, eveneens oud FVT speler, toch ruimschoots gecompenseerd worden. Itass DTK'70 bezet momenteel niet voor niets de tweede plaats op de ranglijst.

13092015Topsport-1

Na de promotie naar de eredisvisie van afgelopen seizoen is handhaving het hoofddoel voor de mannen van Klimaatgroep°Stars. Het team moest het afgelopen zaterdag wederom zonder kopman Tan Anran doen. De Middelstummers traden aan met Henk Jan Wils en youngster Colin Rengers, die momenteel een enorme ontwikkeling doormaakt. De ervaring werd ingevuld door Jan Tammenga, die in het jaar 1999 ook al voor de club uit Middelstum actief was en het team dat jaar hielp aan de landstitel. Itass DTK coach Peter Verwey is natuurlijk ook niet onbekend in Middelstum. Hij heeft dit grote succes als teamgenoot van Jan destijds samen mogen vieren. Dit gaf deze derby net even wat extra's.

Jan Tammenga beet het spits af tegen Patrick Oey. Jan speelde zeer verdienstelijk maar kon toch niet voorkomen dat Oey in vier games aan het langste eind trok. Colin Rengers kende een lastige start tegen kopman Barry Wijers, die in elke game net iets scherper oogde en deze wedstrijd dan ook met 3-0 won. Henk Jan Wils stelde hierna orde op zaken en liet met machtige backhands en harde forehandspinballen geen spaan heel van invaller Paul Sterken. In de pauze stond hiermee een 2-1 achterstand op het bord.
Na de pauze volgde de partij tussen beide kopmannen Tammenga en Wijers. Jan Tammenga haalde bij vlagen een zeer hoog niveau, maar dit was toch niet genoeg om de sterk spelende Barry Wijers over de knie te leggen. Patrick Oey liet vervolgens Henk Jan Wils kansloos. Colin Rengers wist de avond voor de Groningers gelukkig positief af te sluiten door met 3-0 van Paul Sterken te winnen. Ondanks het jammerlijke verlies nemen de mannen van Klimaatgroep°Stars hiermee toch weer twee belangrijke punten mee in de strijd om lijfsbehoud.

Gamestanden Wedstrijdverloop
Jan Tammenga - Patrick Oeij 6-11 9-11 11-5 7-11 0-1
Colin Rengers - Barry Wijers 6-11 8-11 7-11 0-2
Henk Jan Wils - Paul Sterken 11-8 11-5 11-2 1-2
Jan Tammenga - Barry Wijers 4-11 9-11 7-11 1-3
Henk Jan Wils - Patrick Oeij 4-11 8-11 5-11 1-4
Colin Rengers - Paul Sterken 11-4 11-5 11-8 2-4

Volgende thuiswedstrijd: Zaterdag 10 oktober. Coenderweg 15a, Middelstum. Aanvang: 16.00 uur.

Bron: TTV MIdstars (28 september 2015) foto toestel Archief