Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

NATUURLIJK worden we steeds duurzamer in LOPPERSUM.
Tweede Duurzame Markt in de gemeente Loppersum.

Morgen (zaterdag 26 september 2015) is er in de gemeente Loppersum voor de tweede keer een Duurzame Markt. Dit jaar gecombineerd met de Streekproductenmarkt in Middelstum. De Markt is op het Borgterrein van Ewsum in Middelstum van 10.00 – 16.00 uur en het thema is duurzaam bouwen – duurzaam wonen. De 30 kramen van de Streekproductenmarkt en de 20 kramen van de Duurzame Markt bieden een groot aantal lokale en regionale producten aan.

16092015Streekproductenmarkt

Zelf meenemen: boeken, blik en overhemden!
Een belangrijk aspect van duurzaamheid is ook dat je spullen een tweede leven gunt. Heeft u boeken waar u wel van af wilt? Neem ze mee, u kunt ze gratis ruilen voor nieuw leesvoer! Ook uw afvalblikje fris krijgt een tweede leven door...? En uw oude, versleten overhemden gaan een nieuw leven tegemoet als uw eigen boxershort.

25092015WethouderSchollema

Officiële opening
Om 11.00 uur wordt de Duurzame Markt officieel geopend door wethouder Bé Schollema van milieu en duurzaamheid. Hij verricht een duurzame openingshandeling samen met Dirk van Impe (Raadslid Loppersum Groen Links, Platform Duurzaamheid), Hennie Toolsema (Stichting Dorpsbelangen Middelstum , Platform Duurzaamheid) en Bob van Dijk (Streekproductenmarkt) .

Wethouder Bé Schollema: "De gemeente Loppersum organiseert en stimuleert zo veel mogelijk activiteiten in het kader van duurzaamheid. We doen dat samen met onze inwoners, ondernemers en het Platform Duurzaamheid. Deze keer werken we samen met de Streekproductenmarkt in Middelstum. Een mooie kans om elkaar te versterken".

Bron: Gemeente Loppersum (25 september 2015) foto toestel Archief