Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Concert Leeuwarder Kamerkoor in de Hippolytuskerk.

Madrigalen van Monteverdi zouden niet goed voor je zijn vanwege het erotische gehalte van de teksten. Althans, dat dachten ze vroeger. Wil jij weten hoe gevoelig jíj bent voor de ma-drigalen en wat ze met je doen? Kom dan naar het concert van het Leeuwarder Kamerkoor op 4 oktober in de Hippolytuskerk Kerk in Middelstum.

Een madrigaal is in wezen een wereldlijk lied voor een of meer stemmen en soms met bege-leiding. Het genre is typisch Italiaans, 16e-eeuws en bereikte zijn hoogtepunt bij Monteverdi. Zoals gezegd, de teksten waren bij voorkeur amoureus van aard en stamden af van Petrarca, een Italiaans dichter uit de 14 de eeuw, of waren in navolging van hem geschreven.

23092015Leeuwarderkamerkoor

Tijdens het concert zullen naast madrigalen ook motetten klinken en delen uit de Maria Ves-pers. Het koor zingt deels a capella en deels met begeleiding. Katryn Cok bespeelt het kist-orgel en Miron Andres de Violone. Zij zullen ook instrumentale werken van Monte-verdi ten gehore brengen.

Voorafgaand aan het concert wordt een lezing gehouden door de dirigent van het Leeuwarder Kamerkoor: Adrián Rodríguez Van der Spoel. Zijn lezing gaat over de composities van Monteverdi, zijn muziek en de betekenis daarvan voor zijn tijdgenoten en de muziekgeschie-denis.

Na afloop is er gelegenheid om met ons een drankje te nuttigen.

Wanneer: 4 oktober 2015
Waar: Hippolytuskerk Concordiaplein 1 te Middelstum
Aanvang lezing: 14.30 uur
Aanvang concert: 15.30 uur

De entree is niet gratis. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Leeuwarder Kamerkoor www.leeuwarderkamerkoor.nl.

Bron & foto: Leeuwarder Kamerkoor (23 september 2015)