Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Zandkunstenaar Gert vd Vijver komt op 11 oktober naar Middelstum!!!

Gert van der Vijver is de enige zandkunstenaar van Nederland. Hij maakt gebruik van een fascinerende kunstvorm: het zandschilderen. Gert gooit, strooit en schuift met zand op een verlichte glasplaat en laat op betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen.

Door middel van een directe projectie is deze kunstvorm live te zien.Gert van der Vijver verzorgt nationale en internationale zandvoorstellingen. Hij maakt TV series voor de KRO en De Efteling, maar ook videofilmpjes op maat voor bedrijven en artiesten in binnen en buitenland.

18092015Zandkunstenaar

De zandkunstenaar laat je ervaren hoe fascinerend en indrukwekkend zand kan zijn. Hij brengt mensen in verwondering door middel van humor en ontroering, waarbij hij de gevoelige snaar weet te raken met zijn magisch schouwspel van licht en donker.

Het optreden begint om 16:00 uur in de Hoeksteenkerk, Burchtstraat 23, Middelstum en zal ongeveer een uur duren. Naast een ad hoc koor van Middelstumers (e.o.) zullen ook de schoolkinderen van Middelstum van zich laten horen. Zij hebben op school 2 liederen geleerd. Het is een optreden voor jong en oud!

De entree is gratis (!), en is mede mogelijk gemaakt door de NAM, Stichting STEM, het SNS Fonds Middelstum, Stichting Dorpsbelangen Middelstum en de PKN gemeente Middelstum (voor het gratis ter beschikking stellen van de kerk).

Bron & foto: Margreet Sybenga en Tria vd Valk (18 september 2015)