Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Monumentendag in Middelstum goed bezocht.

Monumentendag 2015 is in Middelstum goed bezocht. Dit mag geconcludeerd worden na 2 fantastische dagen waarop veel bezoekers een bezoek kwamen brengen aan de diverse monumenten die ons dorp rijk is. Ook onze buurdorpen uit de voormalige gemeente Middelstum (Westerwijtwerd, Toornwerd en Huizinge) deden mee aan Monumentendag 2015, en niet zonder succes, de reactie's waren louter positief.

Monumentendag-20155-1

Op het Concordiaplein in het hart van Middelstum was vanaf 10.00 uur in de ochtend al van alles te doen. De vaargroep van Ekenstein demonstreeden hun eigen gemaakte bootjes die men liet varen in een vijver die hiervoor speciaal was aangelegd. Verder stond Klaas Poort er met zijn eigen gemaakte miniaturen wat veel kijkers trok. 

Monumentendag-20153-2

Vanaf 11.00 uur waren er diverse oldtimers te zien op het plein. Deze Oldtimers gingen in de middag een rondrit maken met bewoners van het Hippolytushoes die zich hiervoor konden opgeven. Bezoekers en inwoners konden verder een kijkje nemen in het museum van Bakkerij Mendels, de Hippolytuskerk, De Hoeksteenkerk die net grondig is opgeknapt nadat de kerk aardbevingsschade had opgelopen. Verder was de Asingapoort geopend voor het publiek. In Westerwijtwerd kon men voordat een grondige verbouwing plaats gaat vinden een bezoek brengen aan het huiskamercaf√© dat beter bekend staat als de kroeg van Tinus en Eeke. In Huizinge stonden de deuren van de Johannes de Doperkerk open voor het publiek. In Toornwerd kon men een bezoek brengen aan het prachtige kerkhofje.

Het Team van Middelstum-nfo en Middelstum TV gingen voor u op pad en maakten een foto en filmverslag van Monumentendag 2015. 

FOTOVERSLAG       VIDEO BEKIJKEN

Bron: Team Middelstum-info (14 september 2015) foto toestel Janneke van der Laan