Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Oudste inwoner van Groningen woont in Middelstum.

Vandaag, dinsdag 8 september viert de heer Hazekamp aan de Geertruida Alberdastraat zijn 104de verjaardag. Daarmee is hij nog steeds de oudste inwoner van de provincie Groningen. Zijn schoonzoon vertelde ons zelfs trots, "Hij staat in de top 10 van de oudste mensen van Nederland. Volgens mij staat hij op de zesde plaats".

08092015Hazekamp-1

De verjaardag werd weer als vanouds gevierd met koffie, gebak en een hele boel visite. Dat is net naar de zin van de jarige: "Ik kom niet meer buiten maar ik ben gek op gezelligheid". Natuurlijk kwam burgemeester Rodenboog weer langs met zijn vrouw Ina (zonder zijn vrouw komt hij er bij Hazekamp niet in) om de jarige namens de gemeente te feliciteren.

08092015Hazekamp-2

"Ik ben trots op onze gezonde, groene gemeente", zegt de burgemeester. "Want in Loppersum woont een mevrouw die binnenkort ook 104 jaar oud wordt". Er wordt heel voorzichtig "onderhandeld" aan een kleine ontmoeting tussen de twee 104 jarigen. Want wat zou er mooier zijn dan een plaatje te schieten van in totaal 208 levensjaren?

Bron: Team Middelstum-info (8 september 2015) foto toestel Jannes Klaassen