Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Unieke expositie in Middelstum.
Ik ben misschien niet de beste maar wel de enigste!

Regelmatig staat hij met zijn miniatuur modellen op internationale modelbouwbeurzen voor experts. Amerika, Noorwegen overal is hij een graag geziene gast. Komende zaterdag speelt hij een thuiswedstijd en staat hij op het Concordiaplein. We hebben het over niemand minder dan onze dorpsgenoot Klaas Poort.

08092015HobbyKlaasPoort-1

Al bijna 50 jaar bouwt Klaas Poort modellen na van tracktoren, dorsmachines, grijpers, vrachtauto's en tal van andere bijzondere werktuigen. En dat allemaal van de originele tekeningen. " Ik ben de enigste in de wereld die dat heeft" vertelt hij ons trots. En alles wordt tot op de millimeter precies nagebouwd.

08092015HobbyKlaasPoort-4

Uren kan Klaas over zijn hobby die soms bijna doorslaat naar een obsessie doorpraten. "Ik ben er gemiddeld tussen de 40 a 50 uur per week mee bezig" Komende zaterdag staat in het teken van de jaren 60 – 80. Tijdens de oldtimersshow zal Klaas in de tent op het Concordiaplein aanwezig zijn met zijn modellen.

08092015HobbyKlaasPoort-5

Vooral oude werktuigen die door veel oud Middelstumers gebruikt werden laat hij dan zien. Grijpers, oude auto's en tal van werktuigen zullen tentoongesteld worden.

08092015HobbyKlaasPoort-2

"Ik zet een paar stoelen bij mijn kraam neer en hoop dan dat de mensen bij me komen zitten om zo uren te praten over die tijd van toen. Laats liet ik een oud dorpsgenoot al wat oude modellen zien, ze kreeg tranen in de ogen toen ze terugdacht aan die oude mooie tijd. Ik hoop dan ook zaterdag op een hele gezellige en mooie dag"

08092015HobbyKlaasPoort-3

Als ik weg ga kruipt Klaas nog snel even achter zijn werkbank om nog even iets af te maken.

Bron: Team Middelstum-info (8 september 2015) foto toestel Jannes Klaassen