Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

OPROEP Wie zingt mee tijdens de zandkunstenaar?

Op 11 oktober komt de Zandkunstenaar Gert vd Vijver naar Middelstum!!! Tussen zijn optredens door willen we graag met een koor van Middelstummers (of andere belangstellenden) een lied op een bijzondere manier ten gehore brengen. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen die mee willen doen. Geef je nu op! Jong of oud, iedereen is welkom.

Er wordt maar 3x gerepeteerd, namelijk op zondagavond 20 en 27 september en op 4 oktober om 20:00 uur in Op t Houkje, Burchtstraat 23, Middelstum. Wil je meezingen in dit ad hoc koor, geef je dan op bij Tria vd Valk tzwerver@zonnet.nl 

26082015zandkunstenaar

Gert van der Vijver is de enige zandkunstenaar van Nederland. Hij maakt gebruik van een fascinerende kunstvorm: het zandschilderen. Gert gooit, strooit en schuift met zand op een verlichte glasplaat en laat op betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen.

Door middel van een directe projectie is deze kunstvorm live te zien. Gert van der Vijver verzorgt nationale en internationale zandvoorstellingen. Hij maakt TV series voor de KRO en De Efteling, maar ook videofilmpjes op maat voor bedrijven en artiesten in binnen en buitenland.

De zandkunstenaar laat je ervaren hoe fascinerend en indrukwekkend zand kan zijn. Hij brengt mensen in verwondering door middel van humor en ontroering, waarbij hij de gevoelige snaar weet te raken met zijn magisch schouwspel van licht en donker.

Het optreden begint om 16:00 uur in de Hoeksteenkerk, Burchtstraat 23, Middelstum en zal ongeveer een uur duren. Naast het ad hoc koor van Middelstummers zullen ook de schoolkinderen van Middelstum van zich laten horen. Het is een optreden voor jong en oud!

De entree is gratis (!), en is mede mogelijk gemaakt door de NAM, Stichting STEM, het SNS Fonds Middelstum en de PKN gemeente Middelstum (voor het gratis ter beschikking stellen van de kerk).

Bron & foto: Margreet Sybenga en Tria vd Valk (26 augustus 2015)