Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Middelstum met tiental langs Westerlee.

De bal rolt weer, zo ook voor de blauwhemden van de v.v.Middelstum. Na een goede oefenreeks waarin achtereenvolgens werd gewonnen van TEO, vv Bedum 2, De Heracliden en UFC Noordpool stond zaterdagmiddag de wedstrijd in de 1e ronde van de KNVB beker op het programma.

23082015Middelstum-Westerlee-1


Westerlee uit de gelijknamige plaats was de tegenstander op het Middelstumer sportpark. Een mooie graadmeter voor de ploeg van Jan Jaap Zijlstra, want deze ploeg is op de eerste competitiedag tevens de tegenstander van de blauwhemden. Onder zomerse temperaturen traden beide ploegen aan om de degens met elkaar te kruisen. Al vlot in de wedstrijd was te zien dat de thuisploeg duidelijk verder heen was dan tegenstander Westerlee. Het veldoverwicht was zeer ruim voor de mannen van Zijlstra. Toch wist de ploeg voor de rust dit veldoverwicht niet uit te drukken in doelpunten zodat er met een brilstand de kleedkamers werd opgezocht voor de rust.

23082015Middelstum-Westerlee-2

Na de rust bracht trainer Zijlstra van Middelstum David Karabed binnen zijn ploeg. Deze speler kwam in de zomer over van het Stad Groninger Lycurgus. De druk werd gelijk verder opgevoerd door de thuisploeg. Het resulteerde al vlot in de openingstreffer voor Middelstum. Na voorbereidend werk van Karabed scoorde Siebrand Dijkema de verdiende openingstreffer. Niet veel later rond de 20e minuut na de rust schoot Karabed zelf de 2-0 tegen de touwen. Het was gelijk zijn laatste actie van de wedstrijd want hij blesseerde zich waardoor Middelstum, dat al 3 keer had gewisseld,  met 10 man de rest van de wedstrijd moest uitspelen.

23082015Middelstum-Westerlee-3

Na een fout op het middenveld bij Middelstum scoorde halverwege de 2e helft Westerlee nog wel tegen 2-1. Toch bleef de thuisploeg ook met het tiental op het veld de betere ploeg. Gerard Bronsema scoorde vlak voor tijd nog de 3-1 voor Middelstum. Met nog een wedstrijd tegen 5e klasser Zeester uit Zoutkamp voor de boeg lijkt Middelstum nu al zo goed als verzekerd van de 2e ronde in de beker.

Voor een fotoverslag van deze wedstrijd KLIK HIER.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (23 augustus 2015) foto toestel Jaap van der Laan