Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Fotowedstrijd Rijksmonument.
Middelstum-info organiseert fotowedstrijd.

Enige tijd geleden stond er op de " Twitter site" van RTV Noord een prachtige foto van Mentheda. Het was een foto van een aantal jaren geleden. De villa was toen vanaf de openbare weg nog heel goed zichtbaar. Op dit moment zijn de bomen en bossen dermate groot dat het de villa bijna niet meer te zien is. Dat is voor de liefhebbers van oude panden natuurlijk jammer want een Rijksmonument is ervoor om bewonderd te worden.

26072015Rijksmonument-1

De 125 jaar oude villa staat op de lijst van Rijksmonumenten. Er staan maar liefst 48 panden / gebouwen uit Middelstum, Toornwerd, Huizinge en Westerwijterd op deze monumentenlijst. Panden en gebouwen die ons dorp net even mooier maken. Panden waar we trots op mogen zijn.

Op de rijksmonumentenlijst (google) staat precies beschreven om welke 48 panden, monumenten en tuinen het in Middelstum, Toornwerd, Huizinge en Westerwijterd het gaat.

We willen graag al die monumentale panden uit de voormalige gemeente Middelstum op de foto. Mooi voor nu, maar nog mooier voor later..

26072015Rijksmonument-2

We hebben dan ook een fotowedstrijd uitgeschreven met als titel: "Kiek ...een Rijksmonument"

Tijdens de monumentendagen op 12 en 13 september hopen we een mooi compilatie van alle foto's op onze site te kunnen plaatsen. En dan hopen we natuurlijk dat alle 48 panden er bij zijn. Want een Rijksmonument mag GEZIEN worden!

26072015Rijksmonument-3

Voor de drie mooiste foto's is er een leuke prijs. Een deskundige jury zal de prijswinnaars bekend maken.

Foto's kunnen verstuurd worden via ons contactformulier.

Veel succes!

Bron: Team Middelstum-info (16 augustus 2015) foto toestel Jannes Klaassen