Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Vrijstaat Noord opgeheven.
Wiebe bedankt...Wiebe bedankt.

Vrijdag 14 augustus kwam er een einde aan het avontuur: "Vrijstaat Noord" Een geweldige periode met toch ook wel een hele serieuze ondertoon. De belangrijkste les is toch wel geweest: "Groningers moeten veel trotser zijn op hun provincie" De vlag van Vrijstaat Noord is verwijderd en werd officieel overhandigd aan wethouder (in dit geval locoburgemeester) Pier Prins. "Die krijgt een mooi plaatsje in het gemeentehuis" beloofde hij Wiebe Klijnstra.

15082015SlotdagVrijstaatNoord1

Ook werd het nieuwe volkslied van Vrijstaat Noord nog eenmaal gezamenlijk gezongen met Henk de Haan op de trompet en meneer Hofman op de mondharmonica. Marti vaan haarsalon Marti zorgde ervoor dat de Wiebe geschoren werd. Hij had baard van bijna twee weken. Ouderwets met een echt scheermes.

15082015SlotdagVrijstaatNoord2

Wiebe Klijnstra (en zijn team) werden nog getrakteerd op een paar geweldige cadeaus nadat er eerst voor hem gezongen was. Een prachtig lied (op de melodie van daar was laatst een meisje loos) geschreven door Marten de Vries. Je zag hier en daar een lichte ontroering.

15082015SlotdagVrijstaatNoord3

Namens het bedrijfsleven, verenigingen en veel inwoners uit Middelstum kregen Wiebe en zijn vrouw een weekendje Ewsum aangeboden en daar was hij zichtbaar blij mee. "Wiebe bedankt, Wiebe bedankt" werd er ergens ingezet en al snel zong iedereen mee. Als dank voor alles schonk Wiebe zijn nu al legendarische en unieke RTV Noord klompen aan de voormalige Vrijstaat. "Daar zoeken we een mooi plaatsje voor" zei jan Gast.

15082015SlotdagVrijstaatNoord4

Toen iedereen al druk aan het opruimen was riep een trouwe bezoeker, "Waar is de opvang...want ik val vast in een groot gat volgende week". Van deze laatste dag in de Vrijstaat Noord maakte onze fotograaf een mooi FOTOVERSLAG.

Bron: Team Middelstum-info (15 augustus 2015) foto toestel Jannes Klaassen