Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Dit kan alleen in Middelstum.
Lachen van oor tot oor.

"Dit kan alleen in Middelstum" zei Wiebe Klijnstra toen een aantal vrijwilligers van de IJsbaan en ijsvereniging De Schaats de ruim 300 bezoekers in Vrijstaat Noord trakteerden op een heerlijke ijsco.

14082015VrijstaatNoord-1

Het was opnieuw een super gezellige avond in Vrijstaat Noord. Eerst gaf Beno Rozeboom een solo concert op zijn accordeon. Hij kreeg de stemming er meteen goed in. Daarna was het woord aan Imca Marina en haar "drie kinderen" zoals zij ze noemden. Een vakvrouw die gewend is op het podium te staan dat zag je aan alles. Vooral de verhalen over haar moeder die in Middelstum gewoond heeft gingen er als koek in. Vooral de oudere bezoekers genoten dat zag je aan alles.

14082015VrijstaatNoord-3

Met haar muziek werd er een klein feestje gebouwd in het Middelstumerbos. Er werd nog net geen polonaise gelopen. Aan het einde van de avond werd het nieuwe volkslied van de Vrijstaat nog gezongen. De schrijver mocht het zelf voorzingen. Daarna was het nog lang gezellig om het kampvuur. De droge worst en zakken chips werden gedeeld en er was een hoop vrolijkheid. Ook de camping begint inmiddels aardig vol te raken.

14082015VrijstaatNoord-2

Morgen rond zes uur (18.00 uur) komt Noord Nieuws rechtstreeks uit Vrijstaat Noord en wil men met zoveel mogelijk mensen het nieuwe Volkslied zingen. Dus allemaal weer naar de vrijstaat.

Om 10.30 uur volgt er via RTV Noord een belangrijke mededeling.

Onze fotograaf maakte van deze avond een mooi FOTOVERSLAG.

Bron: Team Middelstum-info (14 augustus 2015) foto toestel Jannes Klaassen