Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

De speelweek is weer begonnen.
Winterwonderland in Middelstum. (Verslag dag 1)

Vandaag is de speelweek in Middelstum weer begonnen. In de laatste week van de schoolvakantie kunnen de kinderen zich helemaal weer uitleven op het ijsbaanterrein in Middelstum. Een grote groep vrijwilligers heeft voor de komende dagen weer een leuk prgramma samengesteld. Middelstum-info zal hiervan iedere dag een verslag doen. 

11082015Speelweek dag 1-1

Om 09.45 uur komen de eerste kinderen rustig het veld op lopen. Het ziet er nog kaal en leeg uit met helemaal achterin een grote stapel pallets en platen. Waar je nu nog de vogels kon horen fluiten was binnen een uur alleen nog maar het getik van hamers te horen, echte bouwwerken komen er tevoorschijn, de één nog mooier dan de andere en dat natuurlijk allemaal onder het thema Winterwonderland.

11082015Speelweek dag 1-2


"Hier komt een rendierenverblijf!" zegt 1 van de deelnemende kinderen. Ja er is over nagedacht, dat is wel te horen. Terwijl aan de andere kant een groep meisjes liever de vlinders bestudeerd die uit de pallets tevoorschijn komen. "Ik heb een biologiegroepje volgens mij!" hoor ik een van de begeleiders zeggen.
Na een paar uren timmeren is het tijd voor een welverdiende lunchpauze, en waar smaakt je broodje het lekkerst? In je eigen gebouwde hut natuurlijk!

11082015Speelweek dag 1-3


Na de lunch is het tijd voor de vossenjacht, de in winterse stijl aangeklede vossen zaten verspreid door het dorp met letters waar de kinderen het woord "Handschoen" van konden maken. Al was de route voor sommige kinderen net iets te lang, het was super leuk!

11082015Speelweek dag 1-4


En natuurlijk sloten we de dag af met het speelweeklied en daarna lekker naar huis, weer opladen voor nog een dag speelweek. Morgen gaan we meedoen aan de Olympische Winterspelen, kom gerust even kijken!

Onze fotograaf was erbij en maakte een FOTOVERSLAG VAN DAG 1

Bron: Speelweek Middelstum (11 augustus 2015) foto toestel Janneke van der Laan