Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Volop weekend-activiteiten in Vrijstaat Noord

Wie denkt dat Vrijstaat Noord het weekend in rust verkeert heeft het bij het verkeerde einde. Op zaterdagochtend kwam het radioprogramma Noord en Ommeland rechtstreeks vanaf de Vrijstaat in het bos nabij Ewsum. Zondagochtend kwamen de Noordmannen 's ochtends meehelpen de bewoners van de tentjes op de camping wakker te krijgen. Buurman van de Vrijstaat Noord, Jan Gast, vertelt op boeiende wijze over zijn belevenissen hier en elders in de wereld.

Bij Noord en Ommeland op zaterdagochtend kwam o.a. het Middelstummer volkslied voorbij, burgemeester Meindert Schollema van de gemeente Pekela kwam even buurten in de Vrijstaat en ook Boer Janko (bekend van "Boer zoekt vrouw") en zijn vrouw waren te gast. Het gastenboek werd weer voorzien van vele namen en teksten. Velen grepen de vrije zaterdag aan om even in de tijdelijke Vrijstaat van Wiebe Kleinstra te komen kijken en/of van gedachten te wisselen.


Ook op de zondagmorgen is het een gezellige boel in Vrijstaat Noord. Het is een komen en gaan van mensen die even komen kijken. Jong en oud geniet van het mooie weer en de verse koffie met poffert die voor iedereen klaar staat. President Klijnstra heeft veel plezier en loopt de hele dag met een grote glimlach op zijn gezicht door zijn eigen staat. Twee oudere dames die even komen kijken biedt hij gelijk een kop koffie aan. Truida van der Laan komt dagelijks even langs en beleeft ook veel plezier aan deze mooie activiteit. Deze keer heeft ze voor het team van RTV Noord heerlijke koek met slagroom meegenomen.

Alles kan en als het even niet lukt wordt het geregeld. Als de vuilniscontainer vol is wordt er dankzij één telefoontje van Jan Jaap Zijlstra een nieuwe geregeld. En als het hout op is komt Kees de Bont nog eens met trekker en wagen langs om een nieuwe voorraad te brengen. Typisch Middelstum, als we het doen, dan doen we het samen.

Het was vandaag echt een Lazy Sunday in vrijstaat Noord. Alle bankjes waren bezet en moeders lagen heerlijk in het gras met hun kinderen te spelen. Overal zag je gezelligheid en stonden er mensen met elkaar te kletsen. Ondertussen werkte het team van RTV Noord stug door en werd er TV gemaakt  en was er live radio. Er waren deze middag zelfs heerlijke broodjes hamburger te verkrijgen. Middelstum-info was natuurlijk weer aanwezig en maakte een sfeerreportage.

Ook komende week is er nog volop activiteit in Vrijstaat Noord. Iedereen wordt uitgenodigd. Het ligt in de bedoeling om morgen een volleybal-/sporttoernooi te organiseren. Natuurlijk is daar hulp voor nodig. Mensen die zin hebben om mee te doen worden verzocht zich te melden in de Vrijstaat.

Foto's zondag 9 augustus 2015 en nog enkele nagezonden foto's vrijdag 7 augustus 2015

Bron: Team Middelstum-info (9 augustus 2015) foto toestel Sjouke Kloosterman, Abe Kampen en Jannes Klaassen