Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Volkslaid Vrijstaat Noord live op RTV-Noord

De vijfde dag van Vrijstaat Noord leverde met presentatoren Wiebe Klijnstra, René Walhout, Rob Mulder en Marcel Nieuwenhuis een gevarieerd dagprogramma op. In de loop van de dag kwamen verschillende bekende Groningers voorbij. Zo waren o.a. de voormalig Middelstummer Harrie Niehof en Jopke Nainhoes uit Usquert te horen op Radio Noord.

Harrie Niehof, de bekende zanger die zijn jeugd in Middelstum doorbracht, zong het lied "van Middelsom noar Madrid". Hij zal aanstaande woensdag 's avonds nog eens langskomen en zal dan de podiumwagen beklimmen. Jopke Nainhoes gaat volgende week op een avond een uur met Wiebe Klijnstra in gesprek.

Wethouder Bé Schollema liet vanuit het gemeentehuis in Loppersum weten dat hij het idee van de grote picknicktafels, beschikbaar gesteld door Vita Nova, een goed idee vindt en zal voorstellen deze ook op centrale plaatsen in de gemeente neer te zetten.

De uitzending van Noord Vandaag vond vanaf 18.00 uur plaats vanaf het bosterrein van de Vrijstaat. Hoogtepunt van de uitzending vormde de premiëre van het Volkslaid van Vrijstaat Noord. Ondertussen maakten Bistro In de Valk en Vita Nova de lekkerste hapjes klaar voor de bezoekers.

Vanavond zal Robin IJzerman, bekend van de Groninger muzikale talentenjacht van RTV Noord vanaf 20.00 uur een optreden verzorgen.

Gisteravond is camping Vrijstaat Noord uitgebreid met enkele tentjes. Een mooi gebaar richting Wiebe Klijnstra, de sympathieke President van Vrijstaat Noord. Ook komend weekend is de Vrijstaat Noord de gehele dag te bezoeken. U bent van harte welkom.

Foto's donderdag 6 augustus 2015 en vrijdag 7 augustus 2015  

Bron: Team Middelstum-info (7 augustus 2015) foto toestel Sjouke Kloosterman en Abe Kampen