Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Derde dag Vrijstaat Noord ééntje om in te lijsten

Gisteren een regenachtige dag. Vandaag was de zon er volop bij. En dat blijft de komende dagen ook zo. Vrijstaat Noord had er baat bij. Velen kwamen een kijkje nemen op het bosterrein nabij de borg Ewsum. Het was er dan ook een gezellige boel in het bos tussen Ewsum en de Huizingerweg.

Onder andere de volgende zaken kwamen vandaag voorbij. Op het terrein is een heuse bioscooptent neergezet. Een oproep daartoe leverde op dat de Middelstummer Tentboys in no-time een legertent hadden staan. Hier zal morgen de film “De redding van Groningen” van CBS De Klimop worden vertoond. Kees de Bont kwam op zijn quad spontaan hout brengen voor het kampvuur dat vanavond weer zal worden opgestookt. De nieuwe vlag van Vrijstaat Noord werd onthuld.

’s Middags werd boer’n golf gespeeld. Ondertussen waren de voorbereidingen voor het optreden van de rappers van Sproakwotter en de bekende Henk Wijngaard in volle gang. Jan Gast kwam met een heuse podiumwagen aanzetten. De organisatie nodigt iedereen uit vanavond bij de optredens aanwezig te zijn.

Vita Nova en De Valk hebben hun medewerking toegezegd en zullen de organisatie voorzien van een maaltijd. Hieruit blijkt maar weer eens de spontaniteit van de Middelstummer bevolking en middenstand.

De bezitters van tractoren worden uitgenodigd morgenochtend met hun landbouwwerktuig naar het terrein te komen. Gedurende de dag zal “Dam op” worden opgenomen. De uitzending is dit weekeinde. Het zal ongetwijfeld opnieuw een dag worden waarbij het de moeite waard is een kijkje te nemen bij Wiebe Klijnstra en zijn team.

Foto's Vrijstaat Noord woensdag 5 augustus 2015


Heb je foto's van Vrijstaat Noord die je wilt delen, stuur ze dan naar ons op. Wil je iets over het project schrijven, ook dat is van harte welkom. Wij zullen het graag plaatsen. Middelstum-Info kan wegens de vakantieperiode niet altijd aanwezig zijn.

 

Bron: Team Middelstum-info (5 augustus 2015) foto toestel Abe Kampen