Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Ook Vrijstaat Noord ontkomt er niet aan: regen

Het was vandaag een betrekkelijk rustige dag in Vrijstaat Noord in het Middelstummer bos bij Ewsum. Een hele dag druiligere regen heeft ervoor gezorgd dat er iets minder bezoekers waren. Toch was op de radio te horen dat er regelmatig bezoekers voorbij kwamen.

Aan het begin van de ochtend maakte presentator Wiebe Klijnstra namens Vrijstaat Noord kennis met de buren, Jan en Noor Gast en de mensen die ervoor verantwoordelijk zijn dat de borg Ewsum er ieder jaar zo fraai bij ligt. In de loop van de dag kwam een aantal opmerkelijke zaken voorbij. Zo blijkt het Middelstummer bos een heuse vliegstrip te hebben. Eentje waar modelvliegtuigjes kunnen opstijgen en landen.

De componist Sim Groothof is bezig met een eigen volkslied voor de Vrijstaat. Aanstaande vrijdag zal dit lied ten gehore worden gebracht als Noord Vandaag opnieuw rechtstreeks zal worden uitgezonden vanuit Middelstum.

Ook is er een eigen vlag in de maak. Deze zal morgen worden gehesen. Halverwege de middag kwam Bert Koster voorbij om te vertellen over zijn succesvolle schrijfactiviteiten en website. Donderdag zal de opname voor Dam op plaatsvinden. De uitzending is aanstaand weekend.

Vanavond is er niet echt een programma. Maar u bent van harte welkom op het terrein in het bos. Er is daar altijd wel wat te beleven.

Spreuk van deze regenachtige dag was toch wel de volgende: "Het mooie van regen is dat het ook altijd weer ophoudt".

Woensdag is er 's middags om 14.00 uur Boer'ngolf en om 20.00 uur zal het duo Sproakwotter uit Finsterwolde/Winschoten Groninger liedjes ten gehore brengen en sluit de bekende Henk Wijngaard de dag muzikaal af.

 

Bron: Team Middelstum-info (4 augustus 2015) foto toestel Abe Kampen