Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Vrijstaat Noord van start in Middelstummer bos

Met het hijsen van de Groninger vlag heeft RTV Noord coryfee Wiebe Klijnstra vanochtend het startsein gegeven voor Vrijstaat Noord. Nadat de sympathieke presentator zijn tent had opgezet kon het evenement, waarvan de duur afhankelijk is van de animo die ervoor bestaat, van start gaan. In de loop van de dag kwamen velen een kijkje nemen op het prachtige bosterrein nabij de borg Ewsum. De gebeurtenissen waren de gehele dag te volgen op Radio Noord. ’s Avonds vond de TV-uitzending van Noord-Vandaag plaats vanuit het bos te Middelstum.

Wiebe Klijnstra wil tijdens het project, dat dagelijks is te volgen via RTV-Noord,  onderzoeken of het mogelijk is een onafhankelijk Groningen te stichten en wat daarbij komt kijken. Het is een onderwerp dat bij velen geregeld tussen neus en lippen door ter sprake komt. Vooral op verjaardagsfeestjes is het een favoriet onderwerp, zeker nu de aardgasproblematiek aan de orde van de dag is.  “Kan dat wel, wat levert het op, kunnen we ons als Groningers zelf in leven houden”. Het zijn zomaar wat vragen waarop de presentator een antwoord probeert te krijgen.Daarbij roept hij alle Groningers op naar het bos aan de Oosterburen te Middelstum te komen om een bijdrage te leveren aan het project. Dat kan door je solidariteit te betuigen en te laten weten dat je trots bent op Groningen. Velen hebben dat de eerste dag al gedaan. Dit alles in een gemoedelijke en gezellige sfeer. Ook ben je van harte welkom als je muziek kunt maken, kunt koken. Tevens is het mogelijk om met je tentje naar het bos te komen om er een nacht of meerdere nachten door te brengen.

Wij, Groningers, staan meestal niet vooraan als het gaat om ons zelf op de borst slaan. Bij Vrijstaat Noord worden Groningers opgeroepen dit wel te doen. Wie zijn wij, wat willen we en kunnen we op eigen kracht functioneren? Alle ideeën zijn van harte welkom.

Het is natuurlijk fantastisch dat Wiebe Klijnstra Middelstum als plaats heeft uitgekozen om Vrijstaat Noord te organiseren. Hij zal ook ’s nachts op het terrein blijven, zolang het project loopt. Hoe lang dit is, is op dit moment niet bekend. Zolang er belangstelling is loopt het project door. Wij wensen Wiebe en de mensen om hem heen een leuke periode in ons mooie Middelstum. De eerste dag was in ieder geval een geslaagde. Zo werd er o.a. gekookt en muziek gemaakt. De uitzending op Radio Noord gaf aan dat het een gezellige dag was.

Heeft u foto's van het evenement of wilt u zelf er zelf iets over schrijven, stuur dit dan gerust aan ons toe.

Naar foto's Vrijstaat Noord maandag 3 augustus 2015

Woensdag heeft Middelstum-Info een gesprek met Wiebe.

 

Bron: Team Middelstum-info (3 augustus 2015) foto toestel Abe Kampen