Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Zomerfeest valt niet in het water.
Streekproductenmarkt mazzelt met het weer.

De streekproductenmarkt die vandaag plaatsvond op het borgterrein bij Ewsum in Middelstum heeft het geweldig getroffen. Aan de westkust van Nederland stond vanochtend vroeg al een heuse zomerstorm. In Middelstum had men hier "gelukkig" geen last van zolang de streekproductenmarkt aan de gang was. Pas tegen 16.00 uur begon het ook hier hardop te regenen en trok de wind iets aan.

25072015SPME-01

Al vroeg in de ochtend mocht de markt zich verheugen op een groot aantal bezoekers. Iedereen was al op tijd gekomen "sprak iemand van de organisatie van de markt" vanwege het slechte weer wat voorspeld werd voor vandaag. We mogen onze handen dichtknijpen dat het hier zolang goed weer is geweest. Het thema zomerfeest deed hier in iedergeval zijn naam eer aan. Het was dit jaar voor het eerst dat de markt ook in de vakantiemaanden gehouden werd. Zeker geen slechte keus blijkt achteraf, want er waren veel mensen die tijdens hun vakantie de markt kwamen bezoeken. Ik heb zelfs mensen gezien uit Duitsland vertelde iemand aan onze fotograaf.

25072015SPME-02

Er was voor iedereen weer genoeg te zien op de markt. Ook de "kleintjes" vermaakten zich best met het maken van reuze zeepbellen. De markt werd deze keer ook bezocht door marktlui die vis en paling verkochten. Deze marktkooplui kwamen volgens zeggen uit Urk naar Middelstum. Ook Derk Boscher van RTV Noord kwam langs op de markt en interviewde enkele bezoekers en bestuursleden van de streekproductenmarkt Ewsum.

25072015SPME-03

Onze fotograaf was één van de aanwezige bezoekers en maakte een FOTOVERSLAG van deze marktdag op Ewsum.

Bron: Team Middelstum-info (25 juli 2015) foto toestel Janneke van der Laan