Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Bijen bij insectenhotel Appelhof.

Het is al even geleden, maar op 13 april heeft Kees Boele uit Haren voor groep 8 van de Wilster een Natuurpresentatie over wilde (solitaire) bijen gehouden. Hij liet op prachtige dia's zien hoe bijen werken. Hij bracht ze het verschil bij tussen bijen in kasten en wilde bijen. Waarom deze bijen voor onze natuur zo belangrijk zijn. Daarna mochten de leerlingen zelf een bloemenmengsel zaaien bij het insecten hotel in de Appelhof.

22072015insectenhotel-2

Het zaad vermengen met scherp zand en voorzichtig zaaien, ieder een stuk. Het woei echter vrij stevig en de tijd daarna was het erg droog en steeds een harde wind. Leerlingen en een paar ouders hebben vaak de grond rondom het hotel met water besproeid. Het duurde lang voor er resultaat te zien was. Het is nog niet helemaal zoals de bedoeling is. Maar bijen zijn er en daar ging het om. Volgend voorjaar nog bij zaaien en dan zal het resultaat nog mooier worden dan het nu is.

22072015insectenhotel-1

Stichting Dorpsbelangen Middelstum bedankt Koor & Rinkel heel hartelijk voor hun bijdrage om dit mede mogelijk te maken. Koor & Rinkel "Stichting Stem"draagt de Appelhof een warm hart toe.Een paar jaar geleden in 2013 heeft Koor & Rinkel ook al bijgedragen aan de Appelhof voor het spelelement voetbal en volleybal en het project Groene Knopen Rode draden voor de biodiversiteit.

22072015insectenhotel-3

De groene long naar het Middelstumerbos is een heerlijk stukje natuur waar het voor velen goed toeven is.
Laten we daar met z'n allen trots op zijn. Van de natuurpresentatie is een FOTOREPORTAGE gemaakt.

Bron & Foto's: Stichting Dorpsbelangen Middelstum (22 juli 2015)