Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Eerste GRUNN XXL party in Middelstum.
Auto's kijken op de zondagmiddag.

Hoeveel auto's er precies stonden wist de jongen van de organisatie niet precies. " 200, 300 maar het kunnen er ook wel 400 zijn. En ze komen overal vandaan: Rotterdam, Duitsland en er is er geloof ik ook iemand uit Belgiƫ" zegt hij trots. Meer tijd even om te praten had hij niet want hij rent achter een dikke motor aan die zonder te betalen hij terrein op wilde.

13072015Grunn-XXL

Op het terrein van voormalig timmerfabriek Perdok werd op zondagmiddag 12 juli een automeeting georganiseerd. Iedereen die er 2 euro voor overhad (per auto) mocht naar binnen om een plaatsje te zoeken op het immense grote terrein. En dan maar hopen dat er veel mensen bij je komen om je auto te bekijken. Toeschouwers mochten gratis naar binnen om auto's te kijken.

Het festival begon om 13.00 uur maar de eerste auto's stonden er al om 12 uur. Trotse eigenaren waren druk bezig om met witte handschoentjes hun auto te poetsen en zo mooi mogelijk te maken.

Je zag stoere auto's maar ook heel veel doorsnee auto's die bij veel van ons gewoon op de oprit staan. Daarnaast was er een kleine mini markt waar je allerlei spullen kon kopen die je nodig had voor je auto. En er was een gezellig terras.

En hoe kom je als vrouw de tijd door als je kerel helemaal gek van auto's is en jij hebt er zelfs niets mee? Je kunt dan thuis blijven maar je kunt het ook zo doen: Twee stoer getatoeƫerde dames namen een stoeltje mee, flesje drinken en een heus haakwerkje. Heerlijk kletsend vermaakten ook zij zich prima tussen al die auto's.

13072015Grunn-XXL-2

Van veel auto's staan de deuren of kofferbak open. Luide muziek komt je te gemoed. Het lijkt of sommige auto eigenaren een wedstrijdje spelen: Wiens radio wil het hardst?

Het is verder prima georganiseerd festival met beveiligers, EHBO en zelfs mobiele toiletten en volop ruimte. Het leek bijna op een geheime ontmoeting want er was vooraf niets over bekend gemaakt. Zelfs wij van Middelstum-info hadden geen persbericht ontvangen.

Wel zag overal in het dorp bordjes en een pijlen met de tekst: " GRUNN XXL."

Nieuwsgierig als we zijn gingen we daarom maar op onderzoek uit.

" Nee reclame hebben we niet gemaakt" zei iemand van de organisatie "alleen per Facebook"

En als je dan een tijdje tussen al die auto's loopt dan gaat dat bij sommige mensen toch wat kriebelen. Met gierende banden rijdt een bezoeker met zijn auto weer weg. De jongens van de organisatie kijken hem hoofdschuddend na.

" Daar is deze meeting juist niet voor bedoeld"

Bekijk hier het FOTOVERSLAG van deze automeeting.

Bron: Team Middelstum-info (13 juli 2015) foto toestel Jannes Klaassen