Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Gezelligheid troef bij "a littel fun"
Dansen zonder benen.

"Waarom ga je altijd met "a littel fun" op vakantie?" vroeg ik één van de gasten? Het antwoord was meer dan duidelijk: "Omdat het zo echt en gezellig is" En daarmee zei deze gast in een paar woorden precies hoe het in elkaar zat.

10072015Littelfun-1

Middelstum-info mocht een avondje te gast zijn en ging per auto naar het mooie Schoonoord naar vakantieboerderij "De Kibbelhof". Een prachtige boerderij midden in de mooie bossen van Drenthe. Een boerderij die helemaal is aangepast voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel.

We werden hartelijk ontvangen. Het was al een drukte van belang want de laatste voorbereidingen voor de traditionele BBQ werden getroffen. Het bijzondere was dat alles zo gewoon en relaxed verliep. Gasten en vrijwilligers deden alles samen en je zag een vriendschap die echt en gemeend was. Hier was er geen afstand tussen hulpverlener en gast, hier zag je echte en gemeende betrokkenheid voor elkaar. Veel vrijwilligers hebben dan ook al jaren dezelfde vakantiegast waar ze tijdens een vakantie zorg voor dragen en dan ontstaat er een vriendschap voor het leven.

10072015Littelfun-3

Terwijl we genoten van een gastvrij aangeboden biertje komen er meer bekende Middelstumers aangereden. De mannen en vrouw van The Music Boys. Ze komen al een aantal jaren belangeloos langs voor een optreden.

De BBQ verloopt geweldig en smaakt prima. Vrijwilligers begrijpen elkaar blindelings en werken hard om het de gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Wie hulp nodig heeft bij het eten krijgt die liefdevol. Hier zie je geen haast en gevlieg. Gewoon rustig eten en drinken. Gezelligheid kent hier geen tijd. Corveelijstjes van wie er moet opruimen zijn hier niet. Hier telt: We doen het gewoon samen.

En als je een beetje goed naar iedereen kijkt zie je alleen maar blijde en vrolijke mensen. Ogen liegen nooit.

10072015Littelfun-2

Na de BBQ is het woord aan de Music Boys. Als snel wordt er gedanst. En als je geen benen hebt om te dansen dan word je in de armen genomen door een sterke vrijwilliger om dan samen te dansen. Ook zonder benen kun je dansen

En dan zie je weer dat geluk echt in de kleine dingen zit. Tevreden rijden we 's avonds laat weer richting Middelstum. Wat kan het leven soms mooi zijn.

Volgend jaar organiseren Gerrit en Martha Littel de 30e gezinsvakantie. Voor een mooie fotoreportage van het bezoek aan vakantieboerderij "De Kibbelhof" KLIK HIER.

Meer informatie over deze vakanties op: www.alittelfun.nl 

Bron: Team Middelstum-info (10 juli 2015) foto toestel Jannes Klaassen