Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Kinderen groep 8 GBS Klim-Op maken film.

Dinsdag 23 juni zijn er in Groningen de opnames voor een echte speelfilm geweest, onder andere op de prachtige Borg Verhildersum in Leens en diverse locaties in Middelstum. De zeven kinderen van groep 8 van GBS Klim-op in Middelstum waren met een te kleine groep om een eindmusical te kunnen spelen. Toen is het plan gevat om een film te maken. Van een klein idee is het uitgegroeid tot een bijzondere film die opgenomen is door een professionele cameraman.

26062015Klim-Op-1

De kinderen hebben zich de afgelopen weken ontwikkeld tot ware actrices en acteur. Met veel humor geduld en ijsjes is er gerepeteerd en kon de film in één dag opgenomen worden. De opnames was voor de kinderen hard werken; tussen de scenes door even een live radio interview en een tv opname voor TV Noord. Door het maken van de film hebben de kinderen van groep op hun geheel eigen wijze vorm gegeven aan het wonen in aardbevingsgebied en de onzekerheid die dit met zich mee kan brengen.

26062015Klim-Op-2

 

De film begint met drie Groningse prinsessen die leven in de Middeleeuwen. Door een aardbeving ontstaat er een tijdscheur en komen ze samen met de staljongen in 2015 terecht. Ze maken een avontuur mee en ontdekken hoe ze Groningen kunnen redden van de aardbevingen. Wat de oplossing is blijft nog even geheim want op dinsdag 30 juni zal de première plaatsvinden.

Voor meer foto's van de opnames KLIK HIER.

Bron & foto's: Marisa Meerveld (26 juni 2015)