Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Open Torendag Middelstum. Feestelijk en boeiend.

Afgelopen zaterdag was er de jaarlijkse Open Torendag. Een initiatief georganiseerd door de Stichting Klokkenspel Groningen, waarbij alle torens met carillons in de provincie Groningen te bezichtigen zijn. Voor mij als beiaardier zijn dit de krenten in de pap, want spelen voor gericht publiek, waarbij je de mogelijkheid hebt, om iets over het carillon of over de muziek te vertellen, komt niet vaak voor.

17062015Torendag-1

Ook nu was er weer goede belangstelling. Een vast onderdeel van de Open Torendag is de quiz, waarbij aan de hand van een vragenlijst iets over de achtergrond van het carillon kan worden verteld. Dit jaar stond het grotendeels in het teken van de restauratie van de speeltrommel. Hoewel er stemmen opgaan om de traktatie van snoep te vervangen door iets wat gezonder is, kan ik u verzekeren dat ook volgend jaar weer een Mars of een Snicker wordt uitgedeeld, want het klimmen van een toren vraagt veel energie, waarvan proefondervindelijk is bewezen dat dit het beste met een Mars of een Snicker kan worden gecompenseerd. Zelf had ik de leuke ervaring een oud-klasgenoot aan te treffen, waardoor de middag feestelijk en boeiend kon worden afgesloten.

17062015Torendag-2

Het Team van Middelstum-info was aanwezig op de open torendag in in de Hippolytuskerk van Middelstum en maakte een FOTOVERSLAG.

Bron: Henk Veldman (17 juni 2015) foto toestel Jaap van der Laan