Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Aftrap Dag van de Bouw door Hans Alders

bij Doopsgezinde kerk Middelstum.

Op zaterdag 13 juni 2015 vond de Dag van de Bouw plaats. Projecten in heel Nederland werden opgesteld voor het publiek. De noordelijke aftrap werd gedaan door Hans Alders, Nationaal Coordinator Groningen bij de Doopsgezinde kerk in Middelstum.

14062015DagvandeBouw-1

Deze kerk is een van de eerste versterkte monumenten in het aardbevingsgebied. Bouwbedrijf de Boer heeft met partners in dit monument diverse bouwkundige aspecten van restaureren, herstel aardbevingsschade en overige maatregelen ten behoeve van het versterken en veiliger maken, toegepast.

14062015DagvandeBouw-3

Er was een informatiemarkt in en rond de kerk. Bouwbedrijf de Boer heeft dit bijzondere project voor de Dag van de Bouw aangemeld en heeft samen met betrokken leveranciers, NAM en CVW een informatiemarkt opgezet, Geïnteresseerden kunnen zich laten informeren over het herkennen en het herstellen van aardbevingsschade, maar ook over het versterken en verduurzamen van woningen en gebouwen.

14062015DagvandeBouw-2

Hiermee wordt concreet invulling gegeven aan duurzaam behoud van monumenten in het aardbevingsgebied. Voor een fotoverslag van deze dag KLIK HIER.

Bron: Team Middelstum-info (14 juni 2015) foto toestel Jannes Klaassen