Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Een afscheid met een lach en een traan.
Maar dan toch meer traan dan lach.

Niemand weet het precies...is hij nu 32 of 33 jaar vrijwilliger bij zijn voetbalclub geweest?
Als we even snel gaan rekenen dan komen we er achter dat hij in al die jaren minstens 270.500 kopjes koffie heeft ingeschonken.

13062015Mayko

Mayko de Graaf, vele jaren "het gezicht" van de voetbalclub Middelstum en dan vooral van de kantine. Mayko is wat stil en zijn ogen staan verdrietig, het naderend afscheid doet hem pijn. " Ik kan de hele dag wel janken" zegt Mayko .."Want het is en blijft mijn club ook al ben ik straks geen vrijwilliger meer" "Het bestuur vond het toch beter dat ik stopte. De nieuwe kantine komt er aan en werk wordt zwaarder. En ook wordt mijn gezondheid minder...ik ben diabeet" Toch had Maiko nog zo graag een jaartje door gegaan in de nieuwe kantine vertelt hij ons..." Ik heb hier zoveel vrienden"

13062015Mayko-2

Mayko het voetbaldier die afgelopen zaterdag nog met de jongens van D1 mee reisde naar Steenwijk om ze aan te moedigen voor de finale van de KNVB beker. Hij kent de meeste jongens bij naam en hun kwaliteiten" "Die keeper van D1 daar moeten ze zuinig op zijn...en die zoon van jouw dat is een echte tank, een vuurvreter." Een voetbalman die ook blijft denken aan de sponsoren van zijn club. Als ik een foto van hem heb gemaakt zegt ie hij: " O, het had eigenlijk in het shirt van Harry (Klimaatgroep Holland) gemoeten, kan het morgen niet even over?"

13062015Mayko-4

Morgen neemt deze clubman afscheid, het wordt een groots afscheid vertrouwd de voorzitter me toe. De man die kleine voetballende jongentjes vader zag worden. Vaders die nu zelf langs de kant staan om hun kinderen weer aan te moedigen. De man met zijn goede en ook minder goede kanten. Maar dat hebben we toch allemaal? De man door wiens aderen blauw bloed stroomt de kleur van zijn club. De clubman, een echte clubman.

13062015Mayko-3

Vanmiddag tussen 15.00 – 15.30 uur neemt hij afscheid. Niet als clubman maar alleen maar als vrijwilliger. Wij hopen dat veel mensen even komen om hem de hand te schudden.

Bron: Team Middelstum-info (13 juni 2015) foto toestel Jannes Klaassen