Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Open Torendag Middelstum.
Zaterdag 13 juni aanstaande.

Zaterdag 13 juni is het in Middelstum Open Torendag. Alle carillons in de provincie Groningen zijn dan te bezichtigen en ook in Middelstum is een leuk programma samengesteld. Voor kinderen is er een quiz, een vragenlijst die bij goede beantwoording beloond wordt met een kleine versnapering.

08062015Hippolytuskerk

Het carillon van Middelstum behoort tot een van de allermooiste instrumenten ter wereld, dit omdat haar zuiverheid zo goed bewaard is gebleven, waardoor het carillon een toppositie inneemt onder de ruim 30 carillons van de beroemde gebroeders Hemony. Wilt u eens van dichtbij meemaken hoe de bespeling van zo'n vermaard instrument gaat, dan bent u welkom in de toren van Middelstum.

08062015Opentorendag

Bijzonder te zien zijn de speeltrommel en het uurwerk die op dit moment worden gerestaureerd. Commissieleden vertellen u alles over de werkzaamheden die worden verricht. Ook kunt u nog suggesties inleveren voor liederen die straks door het carillon automatisch zullen worden gespeeld.

De toren is open van 13.00-16.00 uur.

Bron: Henk Veldman (8 juni 2015) foto toestel Archief