Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Nagelbijtend spannende bekerfinale.
Nipt ten onder tegen niet imponerende Friezen.

Al ver voor half 8 stonden de eerste spelers en ouders te wachten op de UVO bus die hun naar Steenwijk zou brengen. Daar moest het gebeuren. Na een schitterend bekertoernooi, met als hoogtepunt de gewonnen halve finale in Assen, moest vandaag de finale gespeeld worden tegen het Friese Scharnegoutum.

07062015BekerfinaleD-Junioren-1


Na een vlotte reis werd de UVO bus op een groot industrieterrein geparkeerd en liepen we naar de 'Olde Veste' . Er was voldoende tijd om in te spelen en de tactiek te bespreken. Een grote groep ouders had zich al langs de lijn genesteld met spandoeken en toeters. Je zag de spanning op de gezichten van de jongens want voor zoveel publiek hadden ze waarschijnlijk nog nooit gespeeld. De eerste 10 minuten waren duidelijk voor de jongens uit Middelstum met als hoogtepunt een schitterende lob die helaas net overging. Toch merkte je een stukje spanning bij de jongens en er werd onvoldoende druk gezet op het Friese doel. Een rommelige aanval van de Friezen resulteerde in een gelukkig doelpunt, een echt frommeldoelpunt Maar ook dat soort doelpunten tellen helaas mee. De kopjes gingen van de jongens niet naar beneneden maar er werd gewoon rustig door gevoetbald. Toch miste je de echte drive en power van het willen winnen. Was de spanning dan toch te groot? Met een kleine 1-0 achterstand werd de kleedkamer opgezocht. Zouden ze een donderpreek krijgen van het trainerstrio?

07062015BekerfinaleD-Junioren-2


De tweedehelft was ook weer duidelijk voor de Middelstumers. Er was meer balbezit en er waren kleine kansjes. Maar de verdediging van de Friezen was goed op dreef en er werden geen kansen weg gegeven. Plotseling zag je meer passie en strijd en werd er alles gegeven en de druk op de niet sterk ogende keeper van de Friezen werd nu echt groot. Een schitterend schot van onze jongens op het doel van de Friezen werd prachtig gestopt. "Die keeper is beter dan je denkt" riep er iemand. 10 minuten voor tijd gaf de prima leidende scheidsrechter Middelstum een hoekschop. En dit resulteerde in een prachtig doelpunt. De vreugde was groot. Niemand had echter de vlag van de grensrechter gezien. De bal was via de achterlijn weer in het veld gekomen en werd als nog afgekeurd. De jongens pakten dit sportief op en legden zich neer bij de beslissing van de scheidsrechter. Er werd nog volop gestreden en er kwamen nog kansjes. Maar het onverbiddelijke fluitsignaal klonk toch nog onverwacht snel over het zonnige voetbalveld in Steenwijk. De Friese jongens renden het veld op en vierden feest.

07062015BekerfinaleD-Junioren-3

Met geborgen hoofd verlieten onze jongens (een aantal met tranen in de ogen) het veld. Toch kunnen ze trots terug naar Middelstum want ze zijn het eerste team van de VVM dat ooit een finale voor de KNVB beker bereikt heeft. En dat is niet mis natuurlijk. Daarnaast werden ze ook nog herfstkampioen. Met de juiste training en begeleiding staat hier over een paar jaar een prima eerste elftal dat het vast beter gaat doen dan de huidige eerste team.

Een ruim FOTOVERSLAG van deze bekerfinale kunt u HIER bekijken.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (7 juni 2015) foto toestel Jannes Klaassen