Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

't Mout nait waarmer word'n.
Succesvolle braderie en kermis.

" 't Mout nait waarmer word'n" zei organisator en VVVM bestuurslid Roelf vd Laan tevreden. Het was prachtig weer en de vele koopmannen en vrouwen hadden het de hele dag druk. De aardbeien verkoper was zelfs ver voor negen uur al uitverkocht en stond stiekem is een hoekje achter wat lege kisten zijn geld te tellen. Aan zijn hele gezicht kon je zien dat hij tevreden was.

05062015Braderieenkermis-1

Het was de hele dag en avond gezellig druk. En dat is mooi want het was sinds lange tijd weer eens mooi weer. Vooral de ijscokramen deden goede zake. Overal liepen mensen met een dikke ijsco in de hand tevreden slikkend over straat. Vaak is zo'n markt ook een re√ľnie. Mensen die elkaar lang niet gesproken hebben komen samen om eens even weer bij te praten. Ook de rommelmarkt die voor het eerst werd gehouden was erg succesvol Maar liefst 12 kramen wisten de weg naar Middelstum te vinden. Dat belooft veel voor de toekomst.

05062015Braderieenkermis-2

De kermis (dit maal zonder autoscooters) was compact en gezellig. Vooral de nieuwe attractie (een soort overdekte draaimolen) die keihard rondjes draaide deed het goed. Maar ook de gokkasten hadden het niet te klagen. Met ogen zo groot als schotels stond de jeugd zich te vergapen aan het bulldozerspel. Een spel dat waarschijnlijk ook al meer dan zestig jaar bestaat maar nog steeds even actueel is, ik denk al wel drie generaties lang.

05062015Braderieenkermis-3

Het elastiek waarmee je tot ver boven de kerktoten van de Hoeksteenkerk kon springen kreeg veel bekijks. Een braderie en kermis (dit jaar voor de zestigste keer) brengt veel leven, handel en gezelligheid in dorp. Hopelijk kunnen dit soort activiteiten nog vele jaren georganiseerd worden.

Een groot compliment voor de organisatie is dan ook op zijn plaats.

Voor meer foto's van de kermis en braderie in Middelstum KLIK HIER.

Bron: Team Middelstum-info (5 juni 2015) foto toestel Jannes Klaassen