Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Nieuwe liedjes Carillon Middelstum.

In de toren van de Hippolytuskerk hangt ons beroemde Hemonycarillon. Het carillon kan op twee manieren worden bespeeld. Met de hand; dit gebeurt eens per maand door beiaardier Henk Veldman. En door de automaat, die elk halfuur een melodietje laat horen.

16052015SpeeltrommelHemonyCarillon-2


Nu het uurwerk en de speeltrommel worden gerestaureerd, leek het de Commissie Hemonybeiaard Middelstum een leuk idee ook de melodie├źn van de automaat te vernieuwen. Zowel de computer als de speeltrommel zullen straks de nieuwe hamers aansturen. Een unicum in de wereld, want deze techniek is nog nooit eerder vertoond. Het zou daarom prachtig zijn als de bevolking van Middelstum en/of andere beiaardliefhebbers met suggesties komen voor de nieuwe liedjes. Deze zullen door de beiaardier worden verwerkt in een geschikt arrangement.

16052015SpeeltrommelHemonyCarillon-1

De keuze van de nummers kan vanaf 14 mei worden ingeleverd bij de Commissie Hemonybeiaard Middelstum. Noemt u de titel van het lied en de artiest (of de componist) en vermeldt daarbij uw naam en e-mailadres. De sluitingsdatum is op zaterdag 13 juni. Uiteindelijk zullen de nummers op 17 juli tijdens de feestelijke ingebruikname van de speeltrommel ten gehore worden gebracht en vervolgens in het jaarprogramma van de computer worden opgeslagen.

Suggesties naar liedjes@carillonmiddelstum.nl of reageren op www.carillonmiddelstum.nl 

Liedjes met een 'verhaal' maken meer kans om gekozen te worden!

Bron: Henk Veldman (16 mei 2015) foto toestel Archief