Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Charenton te sterk voor Klimaatgroep°Stars

in kwartfinale Inter Cup.

Het was Klimaatgroep°Stars afgelopen zaterdag in Middelstum niet gegund in een goed gevulde sportzaal met dik 80 toeschouwers een fantastisch seizoen met het behalen van de promotie naar de eredivisie te bekroning met een finale plaats in de Inter Cup competitie. Het Franse Charenton wat uitkomt in de vierde divisie in Frankrijk was een maatje te groot voor de Middelstumers.

De Franse competitie is veel sterker dan de Nederlandse competitie dus dat het een spannende wedstrijd zou worden was op voorhand bekend. In Frankrijk beoefenen 300.000 mensen de tafeltennissport in Nederland zijn dat slechts 30.000.

11052015IntercupwedstrijdKlimaatgroepStars-1

Ambiance Inter Cup duel ttv Midstars © Ivo Lint

Talentontwikkeling
Anne Vlieg en Gert Stulp kozen ook deze keer voor talentontwikkeling en zo mochten zowel Colin Rengers als Shuohan Men samen met nestor Jan Tammenga de arena betreden. Henk Jan Wils vormde samen met Tammenga het koppel in het dubbelspel. Een Inter Cup wedstrijd gaat om vier gewonnen partijen een best of seven. Shuohan Men verscheen als eerste achter de tafel tegen Laurent Oribes. In een spannend duel trok Oribes net aan het langste eind door de vijfde en beslissende game met 11-6 te winnen. Colin Rengers speelde vervolgens goed tegen Olivier Bernard en trok de wedstrijd weer in evenwicht. Jan Tammenga had het vervolgens zwaar tegen de kopman van de Fransen Julien Autret die over een zeer goede service beschikt, Tammenga moest alle zeilen bijzetten om deze service goed te kunnen retourneren. In een wedstrijd met twee close games (12-10 voor de Fransman en 13-11 voor Tammenga) was het Autret die met de zege aan de haal ging.

11052015IntercupwedstrijdKlimaatgroepStars-2

Shuohan Men versus Laurent Oribes © Ivo Lint

Dubbelspel scherprechter
Het dubbelspel werd de scherprechter in Middelstum. Klimaatgroep°Stars moest deze partij winnen want een 3-1 achterstand zou funest zijn tegen dit sterke Franse team. Henk Jan Wils en Jan Tammenga startte stroef en de Fransen namen een 2-0 voorsprong. Daarna rechtte de mannen van Klimaatgroep°Stars de rug en kwamen langszij (2-2) in de vijfde beslissende game die volgende steeg de spanning tot het hoogte punt maar vooral Jan Tammenga die altijd als een ware kopman de strijd aangaat begon nu te verkrampen. Het hoofd wilde wel maar de uitvoering ontbrak. Charenton won deze o zo belangrijke game en nam een 3-1 voorsprong in de wedstrijd. Het beslissende punt voor de Fransen werd binnengehaald door Laurent Oribes. Oribes was in zijn toptijd de nummer 14 van Frankrijk en dat liet de Fransman zien in zijn partij tegen Colin Rengers. Met supersnelle en harde forehandballen werd Rengers over de knie gelegd en daarmee opende Oribes voor Charenton de deur naar de finale four finale in Verona (Italie).

Voor de camera van Middelstum Info verklaarde Oribes:" Toen we het dubbelspel wisten te winnen en daarmee op een 3-1 voorsprong in de wedstrijd kwamen lag de druk volledig bij Klimaatgroep°Stars. Ik kon daardoor zonder druk voluit spelen en dat heb ik gedaan!"

Filmbeelden van deze intercupwedstrijd kunt u bekijken door hieronder op de knop Video Bekijken te klikken.

Video bekijken MTV klein

Bron: TTV Midstars (11 mei 2015) foto toestel © Ivo Lint TTV Midstars