Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Prijswinnaars Bevrijdingsoptocht Middelstum

De Bevrijdingsoptocht moest door de weersomstandigheden enigszins worden ingekort. Dat was achteraf maar goed want toen de laatste wagens en andere vervoersmiddelen terug waren kwam de regen met bakken uit de hemel. Ook onweer meldde zich boven Middelstum.

06052015Uitslagbevrijdingsoptocht-2

De optocht mocht zich verheugen in een goede belangstelling van zowel deelnemers als publiek. Het was dan ook genieten van begin tot einde. Zoals gezegd was de route korter dan aanvankelijk de bedoeling was. De organisatie achtte het door de weersomstandigheden niet verantwoord om ook nog naar Huizinge en Toornwerd te gaan.

06052015Uitslagbevrijdingsoptocht-1

Na afloop werden de prijzen uitgereikt in verenigingsgebouw Vita Nova. De jury werd gevormd door leden van damclub Middelstum met hun echtgenotes, namelijk Piet en Bertha Huitsing en Herman en Alie Stol. Piet en Bertha reikten de prijzen met verve uit aan de prijswinnaars. Velen kijken al weer uit naar de volgende optocht op Bevrijdingsdag 2020.

Uitslagen optocht.
1e prijs De wagen met het meeste lawaai. De Kroeg Slinger met DJ Eling.
2e prijs Jongens van Hofman, Keesriefweg. Op de fiets verkleed als soldaat.
3e prijs Isa Hazekamp met een versierde fiets.
4e prijs Solex met wijkzuster Lanting. ( Zus van Lida Riedstra.)
5e prijs Unimog met wagen met koe en mekmachine. Boeren tafereel uit vervlogen tijden. (Vrienden groep Niels Wilpstra).

Bron: Team Middelstum-info (6 mei 2015) foto toestel Abe Kampen