Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Middelstum speelt zich veilig tegen Noordpool.

Middelstum heeft zich zaterdagmiddag op het eigen sportcomplex verzekerd van nog een jaar 4e klasse. In de derby tegen streekgenoot UFC Noordpool uit Uithuizen won de ploeg van Jan Jaap Zijlstra met 4-2. Dat er zaterdag wat op het spel stond voor de thuisploeg was wel duidelijk. De ploeg van Zijlstra moest zich eigenlijk tegen UFC Noordpool wel in veiligheid spelen met de wetenschap dat er anders in de laatste uitwedstrijd in Groningen tegen Mamio (de nummer 2 op de ranglijst) wel heel erg veel druk op de ploeg zou komen te staan als er verloren zou worden in dit laatste thuisduel. Met die wetenschap speelden de mannen in het blauw dan ook.

03052015Middelstum-Noordpool-01

Al vroeg in de wedstrijd kwam Middelstum aan de leiding door een treffer van Ivan Milkovic. Nadat de bezoekers verzuimt hadden de score in de eerste minuten te openen bezorgde de Middelstum spits de thuisploeg na 10 minuten een 1-0 voorsprong. Met de vroege 1-0 op zak leek er voor Middelstum geen vuiltje aan de lucht, en leek de ploeg van Zijlstra een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Helaas voor de blauwhemden pakte dat wel even anders uit. Want na 23 minuten stond het alweer gelijk. Op een voorzet van Mark Bos van de geel zwarten scoorde Richard Haan de gelijkmaker voor de bezoekers uit Uithuizen 1-1. Toch pakte Middelstum na deze gelijkmaker gelijk de draad weer op en leek de ploeg verder te spelen zo als het wedstrijd was begonnen met veel strijd en passie. In de 31e minuut maakte Milkovic namens Middelstum alweer de 2-1. Milkovic kreeg hiervoor ook wel de gelegenheid van de bezoekers en kon vanaf links voor het doel de bal achter doelman Gjaltema in de lange hoek tegen de touwen werken. Toen 5 minuten voor de theepauze Thijs Hoekzema de thuisploeg op een 3-1 voorsprong zette leek de wedstrijd gespeeld. Hoekzema knalde in de rebound het schot van Ivan Milkovic, welke nog gekeerd werd door doelman Gjaltema,  tegen de touwen.

03052015Middelstum-Noordpool-02


Toch nog lastig.
Met de 3-1 voorsprong zou Middelstum bij aanvang van het tweede bedrijf niet gedacht hebben het nog lastig te zullen krijgen deze middag. Toch pakte dit nog even anders uit. Ondanks dat de thuisploeg veel sterker was grossierde het in het missen van kansen na de rust. Noordpool ging volop op de aanval spelen en kreeg zowaar in het eerste kwart na de theepauze de aansluitingstreffer op het scorebord. Mark Bos scoorde in de 58e minuut de 3-2 ondanks een verwoede poging moest Alwin Zwerver de 2e treffer van de bezoekers toestaan. Daarna had Middelstum gelijk de trekker moeten overhalen door gelijk de marge weer op 2 doelpunten te zetten maar verzuimde men dit. Zo bleef het spannend tot aan het slot van de wedstrijd. Bij het scheiden van de markt maakte Reint Kugel aan alle onzekerheid een einde en schoot Middelstum in de 93e minuut naar de bevrijdende 4-2. Niet veel later was de wedstrijd ten einde.

03052015Middelstum-Noordpool-03


Middelstum verzekerde zich door de winst ook volgend seizoen opnieuw in de 4e klasse te mogen uitkomen. Voor Noordpool is het uithuilen en opnieuw beginnen. Komende zaterdag speelt Middelstum haar laatste wedstrijd in Groningen tegen promovendus Mamio.

Middelstum-Noordpool-UFC (3-2) 4-2: 10. Milkovic 1-0, 23. Haan 1-1, 31. Milkovic 2-1, 40. Thijs Hoekzema 3-1, 58. Mark Bos 3-2, 93. Kugel 4-2.

Klik voor foto's van deze wedstrijd HIER.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (3 mei 2015) foto toestel Jaap van der Laan