Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Op naar de finale van de KNVB beker.
Passie, strijd en inzet bij jongens D 1 vv Middelstum.

Ook de jongens van D 1 van de VV Middelstum hebben (net al FC Groningen) de finale bereikt (in hun poule) van de KNVB beker. Op 6 juni gaan ze met zijn allen naar Steenwijk om aldaar de grote finale te spelen. Volgens goedingelichte bronnen is er nog nooit een jeugdteam van de blauwhemden zover gekomen. "Ik sta hier 25 jaar achter de bar, maar ik heb dit nog nooit meegemaakt" vertelt Maiko de Graaf.

29042015vvMiddelstumD1naarbekerfinale-1


Om half zes vertrok een lange stoet auto's vanaf het voetbalveld in Middelstum om naar Hoofdklasser ACV in Assen te vertrekken. Een prachtige grasmat en een mooie grote tribune heetten de jongens welkom. Er was voldoende tijd om in te spelen. Na een korte bespreking in de kleedkamer was het dan zover. De halve finale voor de KNVB beker zou beginnen. De eerste paar minuten waren duidelijk voor de jongens uit Assen. Maar al heel snel hervonden de jongens zich. Passie, strijd en inzet was hun handelsmerk.

ACV werd de eerste helft dan ook duidelijk van de mat gespeeld. De ene poging was nog mooier dan de andere. Maar de bal verdween helaas nog in het doel vaan de Assenaren. Maar na een schitterend genomen hoekschop was het dan eindelijk zover en werd de verdiende 1-0 schitterend ingekopt. Hierna waren er nog tal van kansen die er dankzij goed keeperswerk, maar vooral domme pech (paal, lat net naast) net niet ingingen. "Het had minstens 3-0 moeten zijn " zei één van de meegereisde supporters tijdens de koffie.

29042015vvMiddelstumD1naarbekerfinale-2

Ook de tweede helft was weer duidelijk voor de jongens uit Middelstum al kregen de Assenaren duidelijk wat meer kansen. Maar echt in gevaar kwam onze keeper nooit. Na een kwartiertjes was de Asser Storm weer uitgeraasd en namen onze jongens het heft weer over en de 0-2 hing in de lucht. En na 20 minuten in de tweede helft viel dan ook deze bevrijdende treffer. Het werd nog een minuut of tien spannend maar de meeste kwamen waren er toch echt voor de Middelstumers.

29042015vvMiddelstumD1naarbekerfinale-3

Na een weergaloze pot voetbal floot de prima leidende scheids dan ook op zijn fluit. Vreugde bij de MIddelstumers, verdriet bij de jongens uit Assen. In de kleedkamer werd alvast een klein feestje gevierd. En nu 6 juni op naar Steenwijk. Tijdstip is nog onbekend maar noteer deze datum alvast in uw agenda. Want we hopen natuurlijk dat veel opa's, oma's, ooms en tantes en veel dorpsgenoten met ons meegaan.

Voor een fotoverslag van de halve finalewedstrijd van de D1 KLIK HIER.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (29 april 2015) foto toestel Jannes Klaassen