Naar Archief 2016                                                                                                Naar Archief 2015

Klimaatgroep°Stars kampioen van de 1e divisie B.
Ondanks thuisnederlaag tegen Salamanders (4-6)

Het ging afgelopen zaterdag niet zonder slag of stoot in de thuiswedstrijd tegen concurrent voor de titel Salamanders uit Wateringen. Door de uitstekende 10-0 overwinning die Klimaatgroep°Stars vorige week boekte op Hilversum leek het behalen van het kampioenschap in de 1e divisie B slechts een formaliteit maar Salamanders wenste hier op voorhand niet aan mee te werken.

Tan Anran was ook in Middelstum niet opgewassen tegen de kopman van Wateringen en verloor in de eerste partij van de middag, al waren de verschillen klein, met 3-0 van Jamshid Sedigh die daardoor zijn ongeslagen status wist te handhaven. Colin Rengers won in de tweede partij knap van Siem van der Valk waarvan Rengers in de heenwedstrijd nog verloor en trok de stand in de wedstrijd in evenwicht (1-1). Het in groten getale opgekomen publiek ging er nu echt goed voor zitten want klimaatgroep°Stars had nog slechts één punt nodig om het felbegeerde kampioenschap binnen te hallen. Maar dat ene punt liet lang op zich wachten. Henk Jan Wil verloor net (9-11 in de vijfde en beslissende game) van Tim Knops en ook in het dubbelspel konden Wils en Tammenga niet het verschil maken. Aan Rengers de taak om Jamshid Sedigh beentje te lichten. Een op voorhand onmogelijke opdracht tegen de beste speler van de 1e divisie. Maar Rengers kwam een heel eind. Het werd de beste partij van het hele seizoen in Middelstum gespeeld, met spectaculaire rally's en kwalitatieve hoogstandjes. Pas op 13-15 in de vierde game gaf Rengers zich gewonnen. Tan Anran deed vervolgens waar iedereen voor was gekomen en pakte het kampioenspunt. Tegen Knops deed Anran dat met verve en liet zijn tegenstander kansloos. Klimaatgroep°Stars kampioenschap van de 1e divisie.

27042015KampioensfotoKlimaatgroepStars

Vlnr boven Anne Vlieg trainer/coach), Harry Vaatstra (directeur/eigenaar Klimaatgroep°holland), Gert Stulp (coach) Tan Anran. Vlnr onder Colin Rengers, Henk Jan Wils, Jan Tammenga (foto © Ivo Lint, TTV Midstars)

De bloemen werden uitgereikt de interviews met de pers gehouden en Klimaatgroep°Stars kan zich nu voorbereiden op de promotiewedstrijd die zaterdag 02 mei a.s. wordt georganiseerd in Veenendaal waar de mannen uit Middelstum met de nummer 2 en 3 van de eredivisie B en de kampioen van de 1e divisie A mogen strijden om 1 promotieplaats naar de eredivisie. Wedstrijd in Veenendaal begint om 13.00 uur (voor meer informatie zie www.midstars.nl).

Onze fotograaf maakte een sfeer-impressie van deze wedstrijd. KLIK HIER voor de foto's. Voor een videoverslag van deze wedstrijd KLIKT U HIER. De videobeelden zijn ook te zien op ons Youtubekanaal en via de knop Middelstum TV bovenaan elke pagina.

Eerstvolgende thuiswedstrijd: Zaterdag 9 mei 2015 kwartfinale van de Inter Cup Klimaatgroep°Stars - Charenton (Frankrijk) aanvang 16.00 uur.


Klimaatgroep°Stars 2 wint van kampioen Hercules en degradeert

Het seizoen van Klimaatgroep°Stars 2 tekende zich door pieken en diepe dalen. Afgelopen zaterdag wisten de Middelstummers te winnen van kampioen Hercules uit Ter Borg (Gelderland) maar daar was ook alles mee gezegd.

De tegenstander trad slechts aan met twee spelers waardoor Klimaatgroep°Stars automatisch met 3-0 voorstond. Bahram Gerami en Thomas Kuijer voegde daar elk nog een zege aan toe en ook in het dubbelspel waren beide spelers succesvol. De 6-4 zege was een pleister op de wond want de Middelstumers eindigden het seizoen in mineur en degraderen naar de derde divisie.


Dames Klimaatgroep°Stars delen de punten

in streekderby met GTTC Groningen

De dames van Klimaatgroep°Stars sloten het seizoen af met een gelijk spel in de streekderby tegen Gttc uit Groningen. Linda van der Veen was de gevierde vrouw aan de kant van de Middelstumers door in al haar enkelspelpartijen ongeslagen te blijven.

Yvette Gombert en Anine Stegeman voegden elk een punt aan de zege toe. Met dit gelijke spel eindigt Klimaatgroep°Stars de tweede plaats in de landelijke tweede divisie, een knappe prestatie!

Bron: TTV Midstars (27 april 2015) foto toestel Ivo Lint, TTV Midstars